Umrl je George Michael

Šokantna smrt britanske pop ikone.

Številnim velikim glasbenim imenom, ki so nas zapustili v letu 2016 (David Bowie, Prince, Leonard Cohen), se je žal pridružil še George Michael.  Usoda je hotela, da je legendarni britanski glasbenik, ki je zaslovel z uspešnico Last Christmas, umrl ravno na božični dan. Michael je preminil na svojem domu v 54. letu starosti, vzrok pevčeve smrti pa je bila odpoved srca.

George Michael, s pravim imenom Georgios Kyriacos Panayiotou, je zaslovel v 80. letih prejšnjega stoletja kot član dua Wham!. Njun hit Last Christmas je še danes nepogrešljiv božični napev, v spominu pa sta ostali tudi uspešnici Club Tropicana in Wake Me Up Before You Go-Go.

Duo Wham! Je razpadel leta 1986, George Michael pa je nadaljeval z izjemno uspešno solo glasbeno kariero. Med letoma 1984 in 2004 je bil najbolj predvajan britanski glasbeni izvajalec na radijskih valovih, v skoraj štiri desetletja dolgi karieri pa je prodal več kot 100 milijonov albumov. Z dvema grammyjema nagrajeni pevec se je podpisal pod številne nepozabne uspešnice: Faith, Freedom! 90′, Careless Whisper, Outside, I Want Your Sex in druge.

https://www.youtube.com/watch?v=lu3VTngm1F0

Foto: Getty