Tukaj je novi iPhone 7

Applova novinca odslej na voljo tudi v črni barvi.

Apple je predstavil težko pričakovano novo različico telefona iPhone. Pametna mobilnika iPhone 7 in iPhone 7 Plus v primerjavi s predhodnikoma (6 in 6 Plus) prinašata kar nekaj sprememb.

Nove barve: telefona bosta na voljo v petih različnih barvah. Poleg rožnato zlate, zlate in srebrne, so dodali dve dodatni črni barvi – »jet black« in »black«.

Nov gumb »domov«: fizični gumb za preklop na domači zaslon je preteklost, saj bo odslej deloval le še na dotik. Tako ga ni več mogoče pritisniti v globino, je pa bolj odziven in prilagodljiv.

Vodoodpornost. Novi iPhone je končno vodoodporen in odporen proti vdoru prašnih delcev.

Boljša kamera: izboljšana kamera se ponaša s širšo zaslonko, kakovostnejšim optičnim ostrenjem in hitrejšim zajemom fotografij. iPhone 7 Plus ima dvojno kamero, ki omogoča 2-kratno optično povečavo, predmete pa bo mogoče povečali do 10-krat. Ločljivost digitalne kamere na hrbtni strani je 12 milijonov slikovnih točk, na sprednji pa 7 milijonov slikovnih točk.

Zmogljivejši zaslon. iPhone 7 je opremljen z zaslonom s 4,7-palčno (11,9-centimetrsko) diagonalo, medtem ko se večji iPhone 7 Plus ponaša s 5,5-palčnim (14-centimetrskim) zaslonom. Nov zaslon bo za četrtino svetlejši in z najboljšo barvno paleto doslej.

Več spomina: Novi iPhone 7 bo ponujal precej več prostora za shranjevanje podatkov v primerjavi s predhodniki. Na osnovni različici bo mogoče shraniti 32 GB, na najzmogljivejšem modelu pa kar 256 GB podatkov.

Klasičnih slušalk ni več: da je iPhone 7 lahko tanjši, so se pri Applu odpovedali klasičnemu 3,5-milimetrskem priključku za slušalke. Namesto njega bomo sedaj morali uporabljati brezžično povezavo.

Prodaja iPhona 7 in iPhona 7 Plus se na izbranih trgih začne 16. septembra, v Sloveniji pa bosta novinca na voljo od 23. septembra. V ZDA bo potrebno za najcenejši model telefona iPhone 7 odšteti 649 dolarjev (577 evrov), za iPhone 7 Plus pa 769 dolarjev (684 evrov).

https://youtu.be/Q6dsRpVyyWs

Poleg novega pametnega mobilnika so predstavili tudi novo pametno uro Apple Watch Series 2. Tudi ta je vodoodporna, premore satelitsko navigacijo GPS, zanjo pa bo na voljo tudi video igra Pokemon Go, ki je letos na mobilnih telefonih s svojo virtualno resničnostjo sprožila pravo manijo. Nova pametna ura bo s 16. septembrom na voljo v okrog 25 državah.

Foto: Apple