Trend iz 80-ih se vrača v interier in izgleda fantastično!

Kako doseči memphis stil tudi doma?

Zaradi memphis stila bodo interierji bolj živi kot kadarkoli prej.

Razigranost, močna barvna paleta in retro pohištvo bodo v vsakem stanovanju ustvarili posebno filmsko vzdušje.

Mnogi teoretiki smatrajo notranje oblikovanje in opremljanje stanovanj kot najboljšo priložnost spajanja različnih stilov, oblik in barv po okusu vsakega posameznika. Ettore Sottsass, oblikovalec pohištva je s svojimi bližnjimi znanci in prijatelji iz stroke ustvaril ikoničen memphis stil leta 1980, kar je pomenilo, da so v interier vključevali najopaznejše elemente pop art-a, art deco-a in mladostno vihravost, ki so v skupni kombinaciji v trenutku osvojili vse ljubitelje razkošnega (novega) dekorja. V 80-ih letih je bil memphis stil kot odgovor na zakoreninjeno uniformiranost in minimalizem, ki so ju ljudje po tolikih letih bili že naveličani. Takrat so hrepeneli po svežih kreativnih spremembah, ki so letos ponovno ugledale luč sveta sodobnih interierjev in se preselil v stanovanja nekaterih najbolj umetniško in modno osveščenih posameznikov, ki si želijo dom začiniti z nečim drznim, retro in eklektičnim.

Ker se danes drobni trendi urejanja stanovanj menjajo hitreje kot kadarkoli prej, bi bil greh, če ne bi tudi sami posnemali nekaj značilnosti ikoničnega retro stila.

View this post on Instagram

It’s time for our fave 80’s vibe, the Memphis Movement to shine again. We asked @rubyjune and @philipmcmaxwell to take over a space with shapes and squiggles to show you how to give your home a Memphis makeover. Pillows by @seasonofvictory @wackaworld . . . #S6BLOG link in bio @Society6

A post shared by Society6 (@society6) on

View this post on Instagram

A mix of old and new A post shared by COLORFUL LIVING (@anettetalstad) on