Torta z jagodami in čokolado brez pečenja

Presna sladica za prste obliznit!

Ena boljša stvari od jagod samih so jagode s čokolado! Zato vam ponujamo recept za preprosto, okusno in zdravo čokoladno torto z jagodami, za pripravo katere boste potrebovali nekaj dobre volje, pol urice časa, pečica pa bo lahko mirovala, saj to okusno brezglutensko sladico pripravimo brez pečenja.

Sestavine:

Tortna osnova:

150 g mandljev

6 suhih sliv brez koščic

1 žlica goji jagod

5 žlic kokosovega olja

Krema:

5 žlic kokosovega olja

5 žlic medu

6 žlic kakava v prahu

5-6 večjih jagod

Priprava:

1. V multipraktik stresite vse sestavine za testo in vse skupaj dobro zmiksajte, da dobite enotno zmes. Mandlji in suho sadje lahko ostanejo v večjih koščkih saj bo torta tako še bolj okusna.

2. Okrogel pekač (premera 24 ali 28 cm) obložimo s peki papirjem in vanj pretresemo zmes. S hrbtno stranjo žlice jo dobro pritisnemo ob dno modela, nato pa jo s prsti potegnemo do oboda in naredimo lep rob (višine približno 1 cm). Ko pripravimo tortno osnovo, pekač za nekaj časa shranimo v zamrzovalnik, da se osnova strdi.

3. Nato pripravimo kremo. V multipraktik stresemo vse sestavine za kremo in vse skupaj mešamo toliko časa, da dobimo gladko kremo.

4. Jagode operemo in narežemo po dolgem na rezine.

5. Pekač z ohlajeno tortno osnovo vzamemo iz hladilnika in osnovo premažemo s kremo. Po kremi razporedimo narezane jagode in torto za eno uro postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi in učvrsti.

Namig: namesto mandljev lahko uporabite kakšne druge oreške, suhe slive lahko zamenjate s suhimi datlji ali marelicami, goji jagode pa z brusnicami.

Dober tek!

Foto: weareatlove