Top Ikeini kosi za majhna stanovanja

Pametne rešitve, s katerimi izkoristimo vsak kotiček dragocenega prostora.

Vse več ljudi, zlasti mladih, živi v majhnih stanovanjih in napovedi kažejo, da se bo ta trend v prihodnosti samo še stopnjeval. Zato so pametne rešitve, s katerimi kar najbolje izkoristimo vsak kotiček dragocenega prostora, še toliko bolj zaželene. Tega se dobro zavedajo tudi v Ikei, ki vse več svojih novejših izdelkov ustvarja prav z mislijo na bivanje manjših stanovanjih. Tukaj je deset kosov tega švedskega pohištvenega velikana, ki so kot naročeni za domove z omejeno kvadraturo.

Pokončna mizica

Knotten mizica je preprostih linij in je popolna za majhna stanovanja ali pisarne. Ima tudi predal, dve polički in več kljukic za dodatno shranjevanje. Odlična je za odlaganje prenosnega računalnika, tablice in ostalih elektronskih napravic.

Predelna stena

S premično predelno steno Veberod lahko ločite spalnico od dnevne sobe, uporabna pa je tudi v kuhinji. Poleg elegantnega videza, omogoča tudi dodatne možnosti za shranjevanje.

Šik stojalo za oblačila

Ikeino samostoječe stojalo za oblačila Rigga je neizogiben kos v domu vsake modne navdušenke in je kot naročeno za manjša stanovanja, kjer so možnosti za prostorno garderobno omaro omejene.

Zložljiv kavč

Ekebol kavč je majhen in priročen, zato ga lahko zlahka postavite tudi v sobo z majhno kvadraturo. Inovativen dizajn omogoča tudi shranjevanje različnih manjših predmetov, od čevljev, knjig, revij, časopisov, ipd

Preprost stolček

Ta preprost in vsestransko uporaben stolček je novejša različica priljubljenega Frosta stolčka. Lahko ga uporabite ob postelji namesto nočne omarice, zraven kavča v dnevni sobi in celo na balkonu.

Vsestranski voziček

Večnamenski voziček Raskog je praktično nepogrešljiv v majhnih stanovanjih. Lahko ga uporabite v kuhinji, kopalnici, dnevni sobi – pravzaprav povsod in za različne namene.

Pametna talna svetilka

Talna svetilka Varv ima vgrajeno tehnologijo brezžičnega polnjenja, poleg tega pa služi tudi kot miniaturna stranska mizica.

Stylish sedežna

Kotna sedežna Söderhamn je kot naročena za majhna stanovanja in kar je najboljše – na voljo je tudi v roza barvi!

Dizajnerska stranska mizica

Stranska mizica Gualov v dizajnerskem industrijskem slogu lahko služi kot pladenj za prigrizke, izvrstna je za odlaganje revij in časopisov, pa tudi za shranjevanje pregrinjal oz. prevlek v dnevni sobi.

Foto: Ikea/Pinterest