Top 6 filmov v aprilu

Veliko odbitega humorja, nekaj adrenalinske akcije in ščepec romantike.

Veliko odbitega humorja, nekaj adrenalinske akcije ter ščepec romantike – vse to in še več prinaša v slovenske kinematografe najbolj muhast mesec v letu. Tukaj je šest filmskih naslovov, ki jih ne smete spregledati v aprilu:

Upokojitev v stilu (Going in Style) – od 6. aprila

Ostareli prijatelji Willie (Morgan Freeman), Joe (Michael Caine) in Al (Alan Arkin) sklenejo, da bodo v pokoj stopili drzno in s polno mero pustolovščine – z ropom banke si namreč želijo povrniti pokojnino, ki jim je bila neupravičeno odvzetaa. Komedija z oskarjevsko igralsko zasedbo, ki vas bo zagotovo spravila v dobro voljo.

Hitri in drzni 8 (The Fate of the Furious) – od 13. aprila

Novo poglavje neustavljive visokooktanske franšize je posebno po tem, da je tokrat negativni lik prvič prevzela ženska. Osmo nadaljevanje Hitrih in drznih nam razkrije največjo grožnjo, ki je do sedaj pretila ekipi na čelu z Dominicom (Vin Diesel). Slednji po srečanju s skrivnostno Cipher (Charlize Theron) namreč nima druge izbire, kot da se zaplete v nevaren svet kriminala in tako izda tiste, ki so mu najbližje.

Izgubljeno mesto Z (The Lost City of Z) – od 20. aprila

Film prikazuje neverjetno resnično zgodbo o britanskem raziskovalcu Percyju Fawcettu (Charlie Hunnam), ki na potovanju v Amazoniji na pragu 20. stoletja odkrije dokaze o prej neznani, napredni civilizaciji. Kljub temu, da je postal tarča posmeha znanstvenih kolegov, se Fawcett skupaj z družino vedno znova vrača v džunglo, vse do svojega skrivnostnega izginotja leta 1925.

Velikanka (Colossal) – od 20. aprila

Gloria (Anne Hathaway) živi katastrofalno življenje – razhod s fantom jo je potisnil v vode alkoholizma, v posteljo se podaja z manipulativnimi moškimi. Prav zato se odloči, da se vrne v Seul, svoje domače mesto, kjer bi začela znova. Toda vrnitev domov se izkaže za vrnitev k starim navadam. Medtem pa po mestu začne strašiti pošast, s katero je Gloria povezana na nenavaden način.

Kako biti latino ljubimec (How to Be a Latin Lover)  –  od 27. aprila

Maximo je profesionalni žigolo, ki se preživlja na račun starejših, bogatih vdov. Toda po 25 letih zakona ga na njegovo veliko presenečenje njegova 80 letna žena postavi na cesto, ker si je našla mlajšega. Maximo je primoran, da se odseli iz dvorca in začne znova.

V mreži (The Circle) – od 27. aprila

Mae Holland (Emma Watson) se pridruži podjetju The Circle, ki se ukvarja s spletnimi družbenimi omrežji. Med njenim hitrim napredovanjem lastnik podjetja Eamon Bailey (Tom Hanks) kmalu ugotovi, da bi bila ravno ona najbolj primerna za revolucionarni eksperiment, ki ne bo spremenil samo njenega življenja, ampak bo vplival tudi na prihodnost človeštva.