Top 5 smučarskih središč v objemu Alp

5 mondenih smučišč, kjer boste našli popoln zimski oddih...

Naša čudovita deželica pod Alpami nam nudi veliko smučarskih središč, ki so praktično na dosegu roke in skoraj vsak Slovenec ima vsaj eno smučišče oddaljeno kakšno uro od doma. Kljub temu pa se Slovenci radi odpravimo tudi čez mejo, kjer nam mondena smučarska središča ponujajo prostrane kilometre belih strmin. Pripravili smo izbor top 5 mondenih smučišč, kjer boste našli popoln zimski oddih tako tisti, ki obožujete smučanje kot tisti, ki si želite sprehodov, savne in odlične kulinrične ponudbe.

Corvara, Italija

Italjanski Dolomiti so naša prva izbira, saj so relativno blizu, ker je vožnje z avtomobilom do čudovitih mest, kot sta Corvara in Alta Badia, slabe 4 ure. Corvara je majhno mestece s stilom, nad katerim se raztezajo kilometri smučarskih prog, kjer boste le redko čakali na sedežnico ali se gnetli na progi. Vsi, ki ne marate smučanja, boste pravo zimsko idilo doživeli kar v mestu, kjer boste uživali v dobri kulinarični ponudbi in spa doživetjih, ki jih ponujajo apartmajske hiše in hoteli. Nudijo pa tudi ostale zimske aktivnosti, kot je čudovita dvorana za drsanje ali plezalna stena na prostem.

Pri načrtovanju popolnega zimskega oddiha pa ne pozabimo na varnost, ki je prav v zimskih dneh še kako pomembna. WIZ je pripravil odlično ponudbo ugodnega zavarovanja za tujino. Zdravstveno zavarovanje WIZ Tujina ti zagotavlja hitro zdravniško pomoč in plačilo stroškov zdravljenja ter 24 urno asistenco v slovenskem jeziku. Ne spreglej ugodnih cen za celo družino in res dobre ponudbe za celoletno zavarovanje. Za bolj zahtevne popotnike je na voljo turistično zavarovanje WIZ Tujina Plus, ki poleg zavarovanja za primere bolezni ali nezgode, krije tudi izgubo prtljage in dokumentov, preklic ali zamudo leta, … Ne spreglejte: ob sklenitvi zavarovanja za tujino prek spleta prejmete dodaten 10 % popust.

Brezplačen izračun in ponudba WIZ Tujina te čaka TUKAJ!

St. Moritz, Švica

Ko iščemo sinonim za prestiž in zimsko idilo, se moramo ustaviti pri St. Moritzu v švicarskih Alpah. Smučišče, s kar 218 progami, obljublja odlično smučarsko izkušnjo, mesto z luksuznimi hoteli pa vrhunsko bivanje, ki zadovolji želje vsakega popotnika. In če iščete najbolj luksuzen hotel, potem ga boste našli prav tukaj. Hotel Carlton v St. Moritzu je butični hotel s 60 razkošnimi sobami, ki predstavlja pravo meko za mnoga zvezdniška imena. Vse sobe so usmerjene na jug in nudijo čudovit pogled na jezero in alpsko panoramo. Hotel ima luksuzni spa z bazenom, ki pelje v ogrevan zunanji bazen s čarobnim pogledom na zasnežene gore. Poleg šestih negovalnih sob ponuja hotelski spa na dveh etažah tudi finsko savno, ledeno fontano in zdravilne Kneippove kopeli.

Garmisch-Partenkirchen, Nemčija

Garmisch-Partenkirchen je mondeno smučarsko središče, ki je všeč tako rekreativnim kot profesionalnim smučarjem, družinam in tudi deskarjem na snegu. Najvišje nemško smučišče, se razteza med 2000 in 2830 metri in je narejeno po meri vsakega gosta – 118 kilometrov urejenih prog različnih težavnostnih stopenj je dovolj dober razlog za obisk.

Zermatt, Švica

Še enkrat se vrnimo v Švico. Zermatt slovi kot eno izmed najbolj mondenih evropskih smučarskih resortov. Vasica je odmaknjena od prometnega vrveža in obljublja udobno in mirno namestitev v osrčju Alp. Nekoliko manj blišč in več narave v primerjavi s prej omenjenim St. Moritzom.

Kitzbühel, Avstrija

Avstrijskem Tirolska nam pomnuja eno izmed najbolj romantičnih zimskih letovišč v naši bližini. Smučišče se ponaša z dolgoletno smučarsko tradicijo, saj so prvo smučišče v pravljični vasi odprli že daljnega leta 1892. Še bolj priljubljeno pa je postalo s tekmami svetovnega pokala, kjer najbolj strma proga nažene strah v kosti tudi najbolj izkušenim tekmovalcem.

 Promocijsko sporočilo