Top 10 butičnih hotelov na hrvaški obali

Letošnji izbor popotniškega portala TripAdvisor.

V poletnem času med Slovenci najbolj priljubljena hrvaška obala je polna vse bolj priljubljenih butičnih hotelov. Ti prestižnejši hoteli z manjšim številom lepo opremljenih sob, gostom ponujajo luksuz in občutek intime. Priljubljeni popotniški spletni portal TripAdvisor je tudi letos izbral najboljše med njimi pri naših južnih sosedih. Tukaj je lestvica top 10 v obratnem vrstnem redu:

10. Hotel Spongiola, Brodarica, Krapanj

Hotel Spongiola je edini hotel na otoku Krapanj v šibeniškem arhipelagu. Ima devet dvoposteljnih in devet triposteljnih sob ter pet apartmajev. V tem butičnem hotelu gostom nudijo tudi potapljanje, pohvalijo pa se lahko še z notranjim bazenom s sladko vodo, fitnesom ter wellnessom s solarijem, masažami in savno.

9. Hotel Marul, Split

Hotel Marul se nahaja 500 od znamenite Dioklecijanove palače v Splitu, od znane plaže Bačvice pa je oddaljen vsega kilometer in pol. Poleg 14 sodobno opremljenih sob na idilični lokaciji, se hotel ponaša tudi s prostranim vrtom, ki je prava oaza miru v samem središču največjega dalmatinskega mesta.

8. Hotel Damianii, Omiš

Hotel Damianii v Omišu je zgrajen v slogu art decoja, ponuja pa 12 unikatno opremljenih sob. Ob ročno izdelanem pohištvu gosti uživajo v  kopalnici z jacuzzijem, najprestižnejša soba pa ima kar lastno savno. Hotel se ponaša z zasebno peščeno plažo z ležalniki, baldahini in senčniki, na vrtu pa premore tudi ogrevan bazen.

7. Hotel Life, Rogoznica

Sodoben in eleganten butični hotel Life stoji v mirnem zalivu Zečevo med krajema Rogoznica in Primošten, le 40 metrov od popolnoma opremljene plaže. Hotel z 18 sobami in apartmajem ponuja zunanji in notranji bazen, wellness center, finsko savno ter parne kopeli. Hotelske sobe vključujejo elegantno pohištvo ter balkon s pogledom na morje. Narodni park Kornati je oddaljen 35 km, do starega jedra mesta Trogir, ki je uvrščen na seznam Unesca, pa je le 20 km.

6. Hotel Fortuna, Milna, Hvar

Pred petimi leti prenovljen družinski hotel v vasi Milna na otoku Hvaru ima 18 svetlih, barvito opremljenih sob z vso potrebno opremo za morebitno preganjanje dolgčasa. V neposredni bližini hotela so štiri neokrnjene prodnate plaže, ob njih pa se nahaja tudi prikupna hotelska restavracija.

5. Piazza Heritage Hotel, Split

Prestižni Piazza Heritage Hotel je pravi biser v samem srcu Splita. Sedem luksuzno opremljenih sob zavzema prvo nadstropje čudovite zgradbe iz leta 1906, zgrajene v stilu beneške secesije. Skozi okna sob se ponuja edinstven razgled na staro mestno jedro in vhodna vrata v slovito Dioklecijanovo palačo.

4. Art Hotel Kalelarga, Zadar

Ta butični hotel stoji ob osrednji ulici v starem mestnem jedru Zadra, po kateri je dobil tudi ime. Notranjost hotela z desetimi tematsko urejenimi sobami je urejena v bež odtenkih z razkritimi kamnitimi stenami. Hotel je idealen za ljubitelje kulture in umetnosti, slovi pa tudi po svoji restavraciji, kjer ponujajo izvrstne slaščice.

3. Hotel Božica, Sudurad, Šipan

Na slikoviti obali otoka Šipana, v neposredni bližini Dubrovnika, stoji hotel Božica, ki je od morja oddaljen vsega 15 metrov. Hotel s štirimi zvezdicami ima 26 sob in apartmajev s pogledom na morje, obdan pa je s čudovito naravo največjega otoka v skupini Elafitskih otokov. Gostom je na voljo tudi bazen z veliko teraso in zasebna plaža.

2. Hotel Tisno, Tisno, Murter

Družinski hotel Tisno se nahaja 30 kilometrov stran od Šibenika, na severovzhodnem delu otoka Murter. Nastal je s preureditvijo stare družinske hiše iz 19. stoletja, prve goste pa je sprejel pred dvema letoma. Majhen hotel z osmimi luksuzno opremljenimi sobami in apartmajem, nudi gostom popolno udobje družinskega hotela sredi šarmantnega dalmatinskega mesta.

1. Palace Judita Heritage Hotel, Split

Palača Judita oziroma Palace Judita Heritage Hotel je na TripAdvisorju obveljal za najboljši hrvaški butični hotel letošnjega leta. Gre za palačo iz 16. stoletja v samem osrčju Splita, tik ob Dioklecijanovi palači. Hotel ponuja osem luksuzno opremljenih dvoposteljnih sob, v katerih goste med drugim pričaka posteljnina iz vrhunskega egiptovskega bombaža in razsvetljava Swarovski.

Foto: spletne strani hotelov