To so najbolj pisane ulice sveta

Pisana mesta, kjer boste doživeli vse barvne odtenke.

9 pisanih mest, kjer boste doživeli vse barvne odtenke.

Življenje brez barv bi bilo nepredstavljivo dolgočasno in tega se še kako zavedajo prebivalci naslednjih mest, ki so svoje ulice obogatili z navdihujočimi poslikavami in privlačnimi freskami, zaradi katerih so mesta postala prava urbana umetniška dela.

Ulice, ki vam jih predstavljamo v nadaljevanju, veljajo za najbolj pisane na svetu, zato jih v svoj fotografski objektiv ujame marsikateri avanturist, ki uživa živo ulično pestrost, namesto praznega sivega betona. Eno takšnih mest, ki se lahko pohvali z barvno živahnostjo ene izmed svojih ulic je zagotovo Throughout Agueda na Portugalskem, ki je ne zaznamujejo le ulične poslikave, vendar tudi prekrasni razprti dežniki v različnih barvah in bogato cvetje, ki se bohoti v vsakem kotičku. Poleg te, pa svoj čar pustijo tudi Chefchaouen v Maroku in številne čudovite lokacije v Rio de Janeiru, San Franciscu, Mehiki in Tajvanu, kjer obstaja celo t.i. ”Rainbow Village” oziroma mavrična vas.

Sprehodite se med najbolj živobarvnimi ulicami z vsega sveta in zagotovo se vam porodi nova zamisel o dopustniški destinaciji.


1. Calle 28 de Julio, Barranco, Peru

2. Kampung Pelangi, Randusari, Indonezija

3. Ulica Steiner, San Francisco, ZDA

4. Throughout Agueda, Portugalska

5. Hosier Lane, Melbourne, Avstralija

6. Rainbow Village, Taichung, Tajvan

7. Selaron stopnišče, Rio de Janeiro, Brazilija

8. Palmitas, Mehika

9. Chefchaouen, Maroko