Tiramisu cheesecake za nebeško razvajanje brbončic

Popolna kombinacija priljubljenih sladic.

Tiramisu in cheesecake (sirova torta) zagotovo sodita med najbolj priljubljene sladice na svetu. In ko obe poslastici združimo v eno samo, potem je jasno, da bodo naše brbončice deležne naravnost nebeškega razvajanja. Tiramisu cheesecake je preprost za pripravo in skoraj ne potrebuje pečice.

Piškotna podlaga:

160 g polnozrnatih piškotov

50 g stopljenega masla

1 žlička sladkorja

Pečico segrejemo na 160 stopinj.

Piškote drobno zmeljemo ter zmešamo s stopljenim maslom in sladkorjem. Zmes stresemo v okrogel pekač za torte (premer 23 cm), ki smo ga prej obložili s papirjem za peko in jo dobro pritisnemo ob dno, da naredimo enakomerno debelo piškotno podlago. Pečemo 10 minut in ohladimo.

Krema:

220 g kremnega sira (sobna temperatura)

450 g mascarponeja (sobna temperatura)

50 g sladkorja

240 ml sladke smetane

50 g sladkorja v prahu

2 žlički vaniljeve arome

12 piškotov za tiramisu (plazma, savoiardi)

skodelica grenke kave

V večji skledi v gladko zmes zmešamo kremni sirček, mascarpone in sladkor. V drugi skledi z električnim mešalnikom čvrsto stepemo sladko smetano, sladkor v prahu in vaniljevo aromo nato pa nežno vmešamo v zmes s kremnim sirčkom.

Piškote z obeh strani pomočimo v kavo in z njimi obložimo piškotno podlago. Nato piškote premažemo s pripravljeno kremo in položimo v hladilnik za 5-6 ur, da se krema dobro strdi. Preostanek kave shranimo za pozneje.

Dekoracija:

240 ml sladke smetane

60 ml kave

70 g sladkorja v prahu

kakav za posip

Sladko smetano čvrsto stepemo skupaj s sladkorjem in preostankom kave. Strjen cheesecake previdno odstranimo iz pekača, okrasimo s stepeno smetano in povrhu posujemo s kakavom v prahu.

Foto: @lifeloveandsugar