Termalna oaza z razgledom na Tirolskem

Skok čez mejo po razvajanje v toplih mehurčkih, z osupljivim pogledom na Alpe.

Avstrija je v zimskem času zlasti med smučarskimi navdušenci top destinacija, toda naša severna soseda skriva tudi nekaj izvrstnih termalnih središč, ki so prave oaze dobrega počutja. Mednje zagotov sodi tudi Aqua Dome v Längenfeldu, ki velja za najboljše zdravilišče v Alpah.

Tirolsja je v zimskem času še posebej lepa. In ko se spektakularna steklena arhitektura tamkajšnjega največjega termalnega vodnega parka zlije z neokrnjeno okoliško naravo, nastane osupljiva kulisa. Futuristična »vodna katedrala« se ponaša z 12 notranjimi in zunanjimi bazeni, ki imajo med 34 in 36 stopinj Celzija, sedmimi alpsko oblikovanimi savnami ter ogromnim velnes centrom.

Kopanje v bazenih s svetlobnimi in glasbenimi učinki, savnanje v soteski z zvočnimi in svetlobnimi instalacijami ter sproščanje v posebni lounge oazi VRP (Very Relaxed People) je zagotovo nepozabno doživetje. Če k temu dodate še neverjetne poglede na zasnežene Alpe, ki jih opazujete zunaj pri minus 20, medtem ko čofotate v toplih mehurčkih … Je zima sploh lahko še bolj magična?

Za smučarske navdušence je edinstvena tudi ponudba belih strmin v okolici term, kjer je na voljo kar okrog 300 kilometrov smučarskih prog.