Teh jedi v restavracijah ne naročajte

Svetujejo svetovni kuharski mojstri.

Odločitev o tem, kaj naročiti v restavraciji predstavlja za mnoge veliko težavo, še posebej, če je na jedilniku širok izbor najrazličnejših jedi. Morda pa bo odločitev lažja, ko boste prebrali naslednje vrstice. Priznani svetovni kuharski mojstri, so v neki anketi namreč odgovarjali na vprašanje, katerih jedi si v restavraciji ne bi nikoli naročili. Njihova priporočila je vredno upoštevati.

# V restavraciji, ki je več kot 30 kilometrov oddaljena od morja, nikoli ne naročajte morskih sadežev. Na splošno se je pametno izogibati morski hrani v restavracijah, ki ne slovijo po morskih specialitetah.

# Izogibajte se naročanju steakov v restavracijah, ki niso posebej specializirane za to vrsto hrane.

# V kitajskih restavracijah ne naročajte jedi, ki ne izvirajo iz kitajske kuhinje. Restavracije so namreč z razlogom specializirane za določeno vrsto hrane.

# “Eden mojih kuharskih mentorjev mi je nekoč svetoval, da nikoli ne naročam »hišnih specialitet«. Slednje so namreč velikokrat pripravljene iz ostankov hrane, ki se je želijo v restavracijah znebiti,” pravi kuharski mojster Janera Soloven.

# Obstaja velika verjetnost, da ob nedeljah ne boste dobili sveže ribe, saj večina lastnikov restavracij nabavlja hrano za vikend ob četrtkih ali petkih.

Foto: Columbia Pictures