Te stvari te naredijo nesrečno in negotovo

Obstajajo stvari, ki nam poslabšajo dan in vnesejo v življenje negotovost.

Izogni se sledečim stvarem, preden te zasenči siv oblak žalosti in negotovosti.

Za dobrim dnem ali več njimi, pride prehitro slab dan, ko se počutiš nejevoljno, morda utesnjeno, poti do cilja pa naenkrat teže slediš. Strnili smo nekaj najpogostejših stvari, ki ti otežujejo življenje ter te oddaljujejo od sreče. Izogni se jim prej, preden te zasenči siv oblak žalosti in negotosti.

1. Pasivnost in cona udobja
Kdor nepremično ostaja v svoji lupini in coni udobja, ne doživi dragocenih izkušenj in novih dogodivščin, ki so temeljne za bogato življenje. Poskrbi in se zamoti s stvarmi, ki te osrečujejo, navdihujejo ali predstavljajo zanimiv izziv, saj boš le tako ubežala dolgčasu, ki dopušča, da te prehitro preplavijo negativne misli.

2. Pozabljaš na razvajanje
Srečni in uspešni ljudje vedo, katere stvari jih osrečujejo, zato ne pozabljajo na lastno razvajanje, ki jih napolni z dodatnim elanom in novimi idejami za polnejše življenje. Sama pa veš, ali je to masaža, izlet v gozd, joga, ogled razstave ali peka piškotov, s katerimi pa ne boš razvajala zgolj sebe.

3. Utopični cilji
Zelo pomembno je, da si v življenju znaš postaviti cilje s katerimi boš lahko uspešno reševala različne naloge. Pri tem bodi pozorna, da se usmerjaš na dosegljive cilje, ki so majhni, a jih je več, s čimer lahko dosežeš večji cilj. Ne pozabi, da je pot do cilja mogoča le, če to počneš z razumom, ne dovoli, da te premagajo utopične misli, saj slednje ne temljijo na resničnosti.

4. Opravljivka

Vsak je svoje sreče kovač, zato nikoli ni rešitev opravljati druge in jih kriviti za lastno nesrečo, saj si s tem naberemo zgolj sovražnike in dodatno otežimo situacijo. Svoje počutje in neugoden položaj lahko rešiš na veliko več boljših in bolj modrih načinov.

5. Obupaš, ko je pretežko
Nobena ovira ni nepremostljiva in pretežka, da je ne bi znali prestopiti. Ko v življenju naletiš na kakšno, umik ni tvoja rešitev, saj si boš s tem prizadejala več škode in slabe volje. Kdor vztrja, lahko uživa v pozitivnih rezultatih.