Te lepotice s Kosova se kosajo z Rihanno

Spoznajte pevke kosovskih korenin, ki osvajajo glasbeni svet.

Kosovo je žepna balkanska državica, kjer pa se očitno rojevajo veliki pevski talenti. Kar tri pevke, ki s svojim glasom in stasom osvajajo glasbeno industrijo in konkurirajo zvezdnicam, kot sta Rihanna in Beyonce, namreč izhajajo iz te nekdanje avtonomne pokrajine bivše Jugoslavije. Spoznajte dekleta, ki so s svojim pevskim talentom ime Kosova ponesle v svet.

Rita Ora

Najbolj znano ime je zagotovo Rita Ora. Prikupna 27-letnica z izvrstnim glasom, se je rodila v Prištini, vendar sta se njena starša takoj po njenem rojstvu preselila v London. Lepo pevko, ki je na glasbeni sceni že dobrih 10 let, pogosto primerjajo z Rihanno. Ko je pred leti obiskala Kosovo, so ji njeni rojaki pripravili veličasten sprejem. »Počutila sem se kot preincesa Diana,» je izjavila Ora.

Dua Lipa

21-letna Dua Lipa je vzhajajoča zvezda svetovne glasbene scene. Lani je osvojila glasbene lestvice z uspešnico Be The One. Lipa izhaja iz glasbene družine. Njen oče je kosovski roker Dukagjin Lipa. Njena družina je v devetdesetih iz Prištine pobegnila v London. Lipa je ponosna na svoje kosovske korenine in jo pogosto primerjajo z bolj znano rojakinjo Rito Oro, čeprav se pevki menda še nikoli nista srečali.

Bebe Rexha

28-letna Bebe Rexha se je z razliko od prej omenjenih rojakinj rodila v ZDA. Njen oče je kot 21-letnik s Kosova odšel v New York, se tam poročil in kmalu se je rodila Bebe, ki se je pozneje podala na uspešno glasbeno pot. Tudi ona je povezana z Rihanno, saj je za lepotico z Barbadosa napisala pesem Monster, ki jo je RiRi zapela v duetu z Eminemom. Bebe sicer veliko sodeluje tudi z ostalimi znanimi glasbeniki, kot so Selena Gomez, Nicki Minaj, David Guetta in drugi.

Foto: Getty