Taman zate – okusi organsko sredi Ljubljane

Nov ljubljanski bistro, ki obuja dobre okuse iz otroštva.

Se še spomnite jedilnikov iz otroštva? Se vam je zdela hrana takrat bolj okusna? So bile naše babice toliko boljše kuharice, so kuhale z več ljubezni ali pa je bil trik v sestavinah, ki so bile pridelane doma, brez umetnih gnojil, pesticidov in podobnih pripomočkov?

Dobre stare okuse skušajo obujati na Nazorjevi ulici v Ljubljani, kjer je zaživel nov bistro z zanimivim imenom Taman. Beseda ima več pomenov, a izbrali so jo zato, ker po indonezijsko pomeni vrt, saj nova take away restavracija prinaša izkušnjo zelene oaze v središču prestolnice.

Taman je zgodba o zdravi prehrani. Bistro namreč ponuja vegetarijanske in veganske jedi, ki so pripravljene iz lokalnih in ekološko pridelanih živil, brez umetnih konzervansov, ojačevalcev okusa ali dodanih arom. V Tamanu tako ne boste našli instantnih juh, jagod v decembru ali vloženih špargljev v novembru. Njihove jedi so naravnane sezonsko, skuhane s piransko soljo, solata pa je pripravljena s slovenskim bučnim oljem in ekološkim jabolčnim kisom.

Na meniju najdete tudi presne sladice, sveže stiskane sokove, eko kavo in pivo ter vina slovenskih vinarjev, ki so pridelana iz ekološkega grozdja. Same zdrave dobrote torej, ki jih ponudijo na sodoben način.

Foto: @TamanOrganic