Tako bi izgledalo življenje Barbie in Kena na Balkanu

Če Barbie in Ken ne bi uživala hollywoodskega glamurja...

Barbie in Ken, kot nam je znano, živita v samem srcu hollywoodskega glamurja in uživata vse njegove prednosti in privilegije. Ampak, kako bi izgledalo življenje lepe Barbie, če bi morala živeti s taščo, opravljati vsakdanja gospodinjska opravila, in navsezdanje, namesto ameriških sanj doživljala balkansko stereotipno življenje?

Barbie in Ken sta se že zdavnaj dvignila nad igračakmi, saj sta več kot le lutki. Bila sta že vse – od veterinarjev, pametnih znanstvenikov, rock zvezd, pilota in stevardese… No, ruska Instagramerka Lara se je s priljubljenim parom poigrala in ju predstavila v povsem drugačni luči. Od življenja na veliki nogi, ju je postavila v tipično balkansko okolje, kjer živita daleč od ogromne vile, ne vozita roza kabrioleta in se oblačita ruralnemu vzdušju primerno.

Fotografinja Lara Vychuzhanina, ki se na svojem Instagram profilu posveča priljubljenemu paru, ju skozi nove projekte umešča v nov prostor in čas, ki je drugačen od tistega, ki ga asociiramo z njuno medijsko prepoznavnostjo. Ruska umetnica tako poskrbi za realistično sceno, kamor ju umesti v najprimernejših oblačilih glede na kulturno okolje, dekoracijo, postavitev luči in končno obdelavo fotografij. Njen glavni cilj je izvleči Barbie in Kena iz hollywodskega blišča ter ju ponesti tja, kamor ju njuni ustvarjalci še niso popeljali – v tem primeru na Balkan.

Barbie in Ken nekoč na Balkanu…