Svetlo stanovanje z razgledom

Prikupno stanovanje za dva in njunega razigranega psa.

To čudovito svetlo stanovanje mladega para z igrivim psom je prostor, kjer človek težko zapade v slabo voljo. Stanovanje je razdeljeno na velik dnevni prostor s sodobno kuhinjo, jedilnico in dnevno sobo ter na zasebni del s prijetno urejeno spalnico.

V notranjosti prevladujejo svetlo rjava, siva, črna, bela ter odtenki zelene, ki poživijo nevtralno barvno paleto. Glavna značilnost dnevnega prostora je ukrivljena stena z velikimi okni, ki poskrbijo za obilo naravne svetlobe in ponujajo čudovit pogled na mestno jedro.

Jedilnica in kuhinja sta ločeni z velikim kuhinjskim otokom, na katerem je tudi prostor za sveže začimbe. Črna stena v kuhinji omogoča stanovalcema pisanje šaljivih in navdihujočih sporočil.

V dnevni sobi je velik udoben kavč s klubsko mizico, televizor pa se nahaja na elegantnem podstavku.

Hodnik vodi do spalnice, kjer se pogled ustavi na veliki steni za posteljo, ki je obložena z lesenimi kvadratki. Slednji vnesejo v prostor dinamiko in obenem služijo kot dekoracija. Ob postelji z mehkim sivim vzglavjem in detajli v zeleni barvi, so namesto klasičnih nočnih omaric nameščeni zložljivi leseni stoli. Praktična rešitev, saj lahko stanovalca stole uporabita tudi za goste.

Zanimivo je zasnovana tudi kopalnica z umivalnikom, ki spominja na origami.

Foto: Shoko Design