Ste za okusno in zdravo večerjo pripravljeno v pol ure?

Hiter tempo življenja nas velikokrat pripelje do tega, da izpustimo kosilo. Domov se praviloma vračamo pozno, utrujeni od napornega dneva v službi, zato nam ne pride na misel še kuhanje zdravega obroka. Že ko pomislimo, da bomo za pripravo porabili vsaj uro in pol, nas odnese k hladilniku in že si pripravljamo sendvič.

Seveda ni potrebno, da vam priprava večerje vzame toliko časa. Obstajajo recepti za okusno in hkrati zdravo večerjo, ki bo vašo družino povezala za mizo v le pol ure. Danes vam predlagamo špagete s pečenim paradižnikom in česnom.

Sestavine za 4 osebe:

– 400 g špagetov
– 20 češnjevih paradižnikov ali običajnih le količino prilagodite
– 8 strokov česna
– sol
– olivno olje
– bazilika/origano/rožmarin

Priprava:

V 1,5 l zavrete vode, dodamo sol in špagete. Kuhajmo toliko časa, kot je označeno na embalaži. Kuhane špagete dobro odcedimo in do uporabe shranimo na toplem mestu.

Paradižnike operemo pod tekočo vodo in jih obrišemo s papirnato brisačo (namesto paradižnika lahko na hitro pokuhamo tudi pelate). Posamezne česnove stroke olupimo. V ponev vlijemo olivno olje, ga na zmernem ognju dobro segrejemo, nato pa v ponev dodamo češnjeve paradižnike in česnove stroke (česen lahko namesto v kosih na drobno nasekljamo). Vse skupaj solimo ter med mešanjem pražimo toliko časa, da se paradižniki zmehčajo in zgubajo, česen pa zadiši (ne sme porjaveti!).

V paradižnike lahko z nožkom naredimo zarezo, da izpustijo tekočino, nato pa ugasnemo ogenj in v ponev stresemo špagete. Vse skupaj dobro premešamo.

Liste bazilike operemo in zrežemo na trakove. Jedi se prilegata tudi rožmarin in origano, najbolj pa sveža bazilika, saj ji doda svežino. Na krožnike razporedimo pripravljene špagete in jih posujemo s trakovi bazilike. Pripravljeno jed ponudimo.

Dober tek 😉

Foto: Pinterest