Ste za brezplačno potovanje na konec sveta?

Novozelandci plačajo letalsko vozovnico in namestitev.

Če je vaša sanjska destinacija Nova Zelandija, ki jo zaradi osupljivih naravnih lepot, imenujejo tudi zelena oaza na koncu sveta, potem je uresničitev vaših sanj morda bliže, kot si mislite. Neko tehnološko podjetje v mestu Wellington namreč išče večje število strokovnjakov s celega sveta. In da bi privabili čimveč kandidatov za zaposlitev, so skovali briljantno strategijo. Zaposlitve sicer ne jamčijo, imajo pa zato izbrani srečneži v najslabšem primeru zagotovljen sanjski oddih.

Podjetje bo namreč zainteresiranim za delovno mesto plačalo potovanje do Wellingtona, pokrilo pa bo tudi stroške enotedenskega bivanja v prestolnici Nove Zelandije. Družba sicer išče programerje, analitike, kreativne direktorje ipd., kandidati pa bodo imeli v času sedemdnevnega bivanja poleg razgovorov za delo, priložnost tudi pobliže spoznati Novo Zelandijo, ki s svojimi neskončnimi zelenimi travniki, gozdovi, gorami, ledeniki in obalo, navduši slehernega obiskovalca.

Kandidati se lahko prijavijo na spletni strani LookSee Wellington do 20. marca. Podjetje bo nato med vsemi prijavljenimi kandidati izbralo 100 najbolj perspektivnih, ki bodo v prvi polovici maja brezplačno odpotovali na razgovor za delo v to čudovito otoško državo v Jugozahodnem Pacifiku.

Foto: Getty