Stanovanje s prečudovitim pogledom na Ljubljanski grad

Elegantno, šarmantno in duhovito urejeno dvosobno ljubljansko stanovanje.

V ljubljanski Situli so GAO arhitekti zasnovali izvrstno urejeno dvosobno stanovanje, ki je prilagojeno dinamičnemu življenjskemu slogu mladega poslovneža. Stanovanje s čudovitim pogledom na prestolnico je kombinacija funkcionalnosti in udobja s črno belim kontrastom, ki je rdeča nit interjerja.

Vhodni prostor v beli barvi, ki je močan kontrast črni steni v dnevnem prostoru in spalnici, ima urejeno zanimivo nišo za sedenje.

Osrednji bivalni prostor je s kuhinjskim otokom ločen na svetlejšo kuhinjo in temno dnevno sobo, ki skozi velike steklene površine ponuja lepe razglede na Ljubljanski grad in Šišenski hrib. Udobna dnevna soba ima dva poudarka: črno steno za kavčem in duhovito uokvirjena vitrino, v kateri je zbirka cigar.

Funkcionalna kuhinja se razteza po celotni širini prostora. To je razgiban prostor, kjer se prepletajo številni materiali in barve. Pogled se ustavi na črnem kuhinjskem otoku, ki se nadaljuje v »lebdečo« jedilno mizo iz hrasta. Kuhinjo nadgrajujejo tudi dizajnerske luči, obešene na mornarsko vrv. Enaka svetila najdemo tudi v spalnici.

Edinstveno zasnova je tudi kopalnica. V sanitarijah tako najdemo namesto klasične stene šolsko tablo, ki nudi prostor za kreativno izražanje straniščnega humorja. Elegantno, šarmantno in duhovito urejen življenjski prostor!

Foto: Miran Kambič