Stanovanja za žensko dušo

Stvari, ki so nepogrešljive v ženstvenem interjerju.

Ko brskamo po spletu in občudujemo fotografije različnih interjerjev, lahko dokaj hitro ugotovimo ali je bilo določeno stanovanje zasnovano za žensko ali moško dušo. Čeprav se zdi takšen pogled na notranje urejanje nekoliko stereotipen, pa lahko zlahka izluščimo nekaj osnovnih značilnosti ženstvenega stanovanja.

Stanovanja s posluhom za žensko dušo so večinoma svetla in zračna. Osnova je pogosto bela barva, ki jo nadgrajujejo nežni odtenki, kovinski detajli in številne tkanine zanimivih tekstur.

Umetno krzno, različne vrste pletenin in nešteto okrasnih blazin z razigranimi vzorci so prav tako nepogrešljiv del udobnega ženskega kraljestva.

Čeprav so pastelne barve pogosto zaščitni znak ženstvenih  interjerjev, pa so dobrodošli tudi drugi odtenki – črna, temno modra ali temno vijolična v kombinaciji z razkošno žametno prevleko kavča ali fotelja, poskrbi za dramatičen učinek, ki zagotovo ne bo ostal neopažen.

Kakovostni materiali in skrbno izbrani detajli poskrbijo, da so ženstveni interjerji prefinjeni in razigrani. Poleg elegance, dajejo takšna stanovanja vtis sproščenega, udobnega in toplega prostora, v katerem bivanje postane užitek.

Za piko na i so tukaj okrasne rastline in cvetje, lepo urejena stenska galerija ter nešteti šarmantni okraski na stenah in policah. Ko vstopite v stanovanje s posluhom za žensko dušo lahko prav po zaslugi teh detajlov izveste veliko o njegovi lastnici.

Foto: @mikutas/pinterest