Spremenite spalnico v romantično oazo

Naj spalnica postane udoben prostor za sprostitev, počitek in preživljanje intimnih trenutkov v dvoje.

Spalnica je morda najpomembnejši prostor v domu, saj v njem prebijemo kar tretjino svojega življenja, pa čeprav večino časa z zaprtimi očmi. To je prostor za sprostitev in počitek, pa tudi za preživljanje intimnih trenutkov v dvoje. Urejanje spalnice v paru zna biti precejšen izziv, pa naj si gre za izbiro barve, posteljnine ali pohištva, saj so okusi velikokrat različni. Da bo proces lažji, vam ponujamo naslednjih nekaj nasvetov, s pomočjo katerih boste spalnico preuredili v pravo romantično gnezdo za dva.

Barve poskrbijo za dobro razpoloženje

Barve pomembno vplivajo na naše razpoloženje, zato se izogibajte močnejšim tonom in izberite nevtralne odtenke. V spalnico sodijo nežne pastelne barve, ki niso le stajlish, ampak bodo poskrbele tudi za prijeten spanec. Primerne so pudrasto roza barva, različni odtenki sive, ugodni sta nežno zelena in marelična barva ter seveda bela, s katero ne morete nikoli zgrešiti.

Kvalitetna posteljnina

Poleg udobne postelje, ki je ključni element spalnice, se vedno obrestuje tudi naložba v kakovostno posteljnino. Rjuhe, pregrinjala in vzglavniki dajo spalnici stil, zato kombinirajte različne vzorce in teksture. Modra barva je denimo zelo primerna za posteljnino, saj vpliva sproščujoče. Potiskani vzglavniki na postelji poživijo prostor, vendar naj jih ne bo preveč.

Spalnica mora biti pospravljena

Za spalnico velja še toliko bolj kot za ostale prostore, da ne sme biti prenatrpana s pohištvom in z ostalimi predmeti. Po feng šuju nered v neposredni bližini postelje onemogoča miren spanec, poleg tega pa tudi ubija dobro razpoloženje in romantiko. Zato se je pri urejanju spalnice dobro držati minimalizma, ki v tem primeru dela čudeže.

Svetloba

Svetloba je bistvenega pomena, če se želimo v spalnici počutiti prijetno in se dobro naspati. Poskrbite za dovolj naravne svetlobe, ki pa se mora dati zastreti (dobre zavese so ključ do uspeha). Luči v sobi naj bodo blage, najbolje z nastavljivo svetlostjo. Svetilka naj bo na obeh straneh postelje, tako da zvečer ne bo težav pri branju knjige. Za romantično vzdušje pa so seveda nepogrešljive svečke.

Okrasite stene

Osebne fotografije s potovanj, umetniške slike ali lepo okvirjeni modni posterji dajejo spalnici osebni značaj. Pomembno je, da vam galerija slik nad posteljnim vzglavjem veliko pomeni.

Preproga

Nič ni prijetnejšega kot iz postelje stopiti na udobno in mehko preprogo, denimo iz ovčje volne. Naložba, ki je zagotovo ne boste obžalovali.

Proč s tehnologijo

Spalnica je intimen in sproščujoč prostor za dva, kjer ni prostora za tehnologijo. Pametni telefoni, tablice, računalnik in TV-sprejemnik, naj torej ostanejo pred vrati.

Foto: Kayla Colenam/Pinterest