Spremenite jutranjo rutino in dan bo lepši

Samo majhna spremeba je potrebna, da bi bil vaš vsakdan lepši...

Se vaš dan začne kaotično? Najprej ne morete vstati in budilko prestavite vsaj trikrat za 5 minut naprej?

Seveda teh 5 minut pomeni borba s samim sabo, ker tako ali tako ne moreš spati in čakaš na naslednji “dremež”. Nato pa skok iz postelje in norenje – kopalnica, zajtrk, kaj obleči, zamujam že 10 minut in totalen stres. Vse to se že bere kaotično, a ne? Zato je čas za spremembe!

Spremenite svojo jutranjo rutino, ki na prvi pogled ne bo najbolj privlačna, a je zagotovo učinkovita. Nastavite svojo budilko uro prej kot običajno. Načeloma bi moralo veljati, da takrat, ko ura zazvoni vstanete iz postelje in pozabite na privlačno funkcijo “dremeža”, ki so jo v naša življenja vnesli mobilni telefoni. Prav kontrola nad jutranjim ritualom je tista, ki bo izboljšala kakovost vašega življenja in vam v dan vnesla mir in rutino, ki bo blagodejno vplivala na vaše počutje. Seveda pa jutranje vstajanje uro prej kot je to običajno, pomeni da morate tudi v posteljo zvečer vsaj eno uro prej, kajti naše telo potrebuje 8 ur, da si odpočije in delovne funkcije pripravi za nov dan.

In kaj boste počeli to jutranjo uro, ki jo imate sedaj v rezervi?

Vstali boste brez panike, saj je dovolj časa za vse kar morate zjutraj postoriti. V vsakdanjo rutino pa vnesite še eno jutranjo obveznost – organizirajte svoj dan. Pripravite seznam opravil, ki jih morate postoriti in pri tem poskrbite za dobro organizacijo dneva. Tako se bo vaš dan nadaljeval brez stresa in izgubljanja časa, saj boste natanko vedeli, kaj je potrebno storiti v določenem delu dneva. Priporočamo pa, da si vzamete vsaj še 10 minut za kratko telovadbo in raztezanje telesa. Tako se bo vaš dan začel zdravo, brez stresa, vaše telo pa vam bo za to dnevno rutino izjemno hvaležno.