Spoznajte novi Samsung Galaxy S8

Je to najboljši in najlepši pametni telefon doslej?

Samsung je danes predstavil težko pričakovana modela pametnih telefonov Galaxy S8 in Galaxy S8+, ki naj bi premikala meje klasičnih pametnih mobilnikov in uporabnikom nudila nov način interakcije s telefonom. Osnovni model ima 5,8-palčni (14,7-centimetrski) zaslon, večji S8+ pa 6,2-palčni (15,7-centimetrski) zaslon ločljivosti 2.960 x 1.440 slikovnih točk. In prav zaslon je tudi najbolj drzna novost na obeh napravicah.

Brezkončen zaslon ima namreč izjemen prikazovalnik, ki se preliva preko robov telefona in tvori povsem gladko in neprekinjeno površino, brez izboklin in okvirja. Rezultat je poglobljena izkušnja gledanja brez motenj, ki omogoča opravljanje več opravil hkrati veliko bolj priročno. Tudi fizičnega gumba »domov« ni več. Nadomestil ga je čitalnik prstnih odtisov, ki je skrit na zadnji strani telefona.

Galaxy S8 in S8+ bosta primerna tako za fotografe kot za ljubitelje selfijev, saj razpolagata z napredno sprednjo kamero ločljivosti 8 milijonov slikovnih točk, s pametnim samodejnim ostrenjem in zadnjo kamero ločljivosti 12 milijonov slikovnih točk, z izboljšano obdelavo slik za fotografije tudi pri najšibkejši svetlobi.

Novinca bosta na voljo v zapeljivi paleti barv, vključno s polnočno črno (midnight black), sivo orhidejo (orchid gray) in arktično srebrno (artic silver). Samsungova novinca prihajata na naše prodajne police 28. aprila, prednaročila pa so možna že od 30. marca.

https://www.youtube.com/watch?v=D8Ert5yjMV4