Sodobna in svetla hiša na Bledu

Topel in prijeten dom iz lesa z zanimivimi rešitvami.

Hišo Pintar na Bledu so Nava arhitekti zasnovali kot sodobno interpretacijo kmečke hiše. Domovanje, ki prepleta sodobnost s tradicijo, je idealno za družino, ki ima rada aktivno življenje v tesnem stiku z naravo.

Lesena hiša je obdana z vrtom in dvoriščem, ki je obdelano s sodobnimi in atraktivnimi materiali. Njena posebnost je tudi fasada iz macesnovih polic, ki v pritličnem delu služijo za odlaganje rož, zelišč in ostalih potrebščin.

Nekaj posebnega je tudi vhod v hišo, saj so klasična vhodna vrata zastekljena. Skozi njih vstopimo v nenavadno velik predprostor, ki zavzema dobro tretjino celotne površine hiše. Zasnovan je kot prostorna večnamenska soba za otroško igro, preživljanje prostega časa in druženje z gosti ob dobri hrani.

Pritličje je obdano z velikimi steklenimi površinami, ki ustvarjajo občutek tesne povezanosti z naravo. Vse steklene površine se v poletnih mesecih odprejo, tako da je pritličje popolnoma povezano z vrtom in dvoriščem. Slednje se na ta način spremeni v pravo dnevno sobo pod modrim nebom.

Sodoben in svetel objekt s tremi kamini ter skrbno izdelanimi detajli, služi kot topel in prijeten dom za nadstandardno bivanje.

Foto: Miran Kambič