Slovenska YouTube senzacija prihaja v kina

Dogodivščine priljubljenih gorenjskih gavnarjev prihajajo na velika platna.

Pred štirimi leti je spletna serija Pr’Hostar postala pravi slovenski YouTube fenomen. Ustvarjalna ekipa, ki jo je širša javnost spoznala v skečih, kot so Car, Krastać in Carice, je tedaj postregla z izvirnimi prigodami gorenjskih gavnarjev, sočnim besediščem in zabavnimi liki, ki so jih gledalci v trenutku vzljubili. Medtem ko so njihovi videi beležili milijonske oglede, so ustvarjalci pridno pripravljali svoj prvi celovečerni film. Tega so osnovali na četrti epizodi serije, kjer se v središču zgodbe odvija neizprosno hudomušen boj malega človeka proti pogoltni oblasti. Zgodbo malih ljudi velikih src so umestili na gorenjsko podeželje, v propadajoč hotel, kjer moči merijo izkoriščevalski direktor in muhasto osebje.

Preko likov, zaposlenih v hotelu Pr’Hostar, so prikazane vsakodnevne frustracije navadnih delavcev, ki so podvrženi raznovrstnim zahtevam in kapricam nadrejenih. Tako je svojeglavo osebje postalo necenzuriran glas ljudstva. Zgodba komedije nas popelje na idilično gorenjsko podeželje, v majhen hotel Pr’Hostar, ki posluje razmeroma slabo. Za njegovo klavrno stanje je v veliki meri odgovoren stiskaški in pogoltni direktor, delež krivde pa nosi tudi svojeglavo osebje. Ko se direktor odloči, da hotel proda, se pred vrati slednjega kaj hitro pojavi nov kupec s svojo priležnico in tolmačem. Zaposleni nočejo izgubiti služb, zato odločno vzamejo stvari v svoje roke in skušajo sabotirati prodajo.

Ali jim bo uspelo, bomo v naših kinodvoranah izvedeli 27. oktobra, do takrat pa se lahko nasmejite ob ogledu prvega kratkega napovednika filma: