Sladoled, ki vam ga servirajo za 1500 dolarjev!

Nedvomno najdražji sladoled na svetu.

Najdražji sladoled na svetu izgleda takole…

Najdražji sladoled na svetu pripravljajo v hotelu Baccarat v New Yorku in se ponaša z zelo nenavadnim imenom ”Bear Extraordinaire”.

Za eno serviranje t.i. ”izjemnega medveda” boste morali odšteti kar 1500 dolarjev, a je treba omeniti, da je že kristalna skodelica, v kateri vam prinesejo kepico dragocenega sladoleda, vredna okoli 1200 dolarjev. Se sprašujete, na čem torej bazira tako cenjena sladica kot je ta sladoled?

Osnova najdražjega sladoleda na svetu je vanilija, a ne kakršnakoli, temveč prava vanilija iz Madagaskarja. Vrh kepice sladoleda je prekrit s slojem bele čokolade in ročno poslikan z belim kokosovim oljem. K ceni sladice pa največ doprinesejo 3 grami črnih tartufov, ki se nahajajo prav na dnu sladoledne kepice in se ponašajo s svojevrstno ceno – 95 dolarjev. Sladoled je obogaten tudi z okusom temne čokolade, ki pravtako izvira iz Madagaskarja in prvovrstnimi kakavovimi zrni Valrhona Gold.

Nič manj razkošna pa ni niti dekoracija sladoleda, ki vključuje šampanjec, preliv iz hibiskusa in agrumov, sladkorne metulje, sladkorno glazuro in zlate ter srebrne jedillne lističe.

Seveda lahko tudi takšen sladoled jeste veliko ugodneje. Če naročite serviranje brez kristalne posodice, ki vam ob najdražjem naročilu tudi pripada, boste v izjmenih okusih uživali ”le” za 300 zelencev. No, tudi v tem primeru se obdrži sloves najbolj cenjenega sladoleda na svetu.