Še vedno samski? Morda ste prelepi

Znanost pravi, da imajo privlačni ljudje manj sreče v ljubezni.

Za vse samske, ki se sprašujete, zakaj vam nikakor ne uspe najti sorodne duše, je znanost ponudila nov presenetljiv odgovor na to pereče vprašanje. Ni namreč nujno, da ste sami zato, ker ste denimo preveč izbirčni, nedostopni ali prenaporni, ampak se resnični razlog morda skriva v tem, da ste preprosto preveč privlačni!

Najnovejša raziskava, ki so jo opravili na ameriški univerzi Harvard je namreč pokazala, da lepi ljudje težje ohranijo dolgotrajno zvezo. Strokovnjaki pravijo, da naj bi za to obstajalo več razlogov, eden od njih pa se skriva tudi v znanem pregovoru, da je sosedova trava vedno bolj zelena. Privlačni ljudje namreč v svojem življenju dobijo veliko več priložnosti za romantične zveze, zato so posledično v nenehnem iskanju boljših možnosti. »V tem smislu veliko odprtih opcij ne deluje pozitivno na romantičen odnos, saj je takšno zvezo težje ohraniti pred ostalimi potencialnimi razmerji, ki se lepim ljudem nenehno ponujajo,« je povedala avtorica raziskave Christine Ma-Kellams.

Privlačni ljudje, ki si želijo resno in dolgotrajno zvezo, bi se zato morali manj zanašati na svoj zunanji videz in se bolj posvetiti svojim značajskim lastnostim in pomanjkljivostim. Atraktiven videz je morda pomemben pri spoznavanju partnerja, toda z leti začne izgubljati pomen in v ospredje stopijo druge lastnosti, ki jih na začetku zveze morda sploh nismo opazili. Da samo lepa embalaža brez vsebine ni dovolj za srečo v ljubezni, je torej sedaj ugotovila tudi znanost.

Foto: Getty