Samska dekleta so srečnejša od solo moških

To je razlog, zakaj vse več žensk sploh ne išče več moškega.

Ženske, ki živijo same so srečnejše in bolj notranje izpopolnjene od samskih moških, je pokazala najnovejša raziskava. Razlog je v tem, ker zahteva heteroseksualna zveza od žensk v primerjavi z moškimi veliko več energije in napora. To je tudi razlog, zakaj lansko leto kar 75 odstotkov samskih žensk sploh ni aktivno iskalo partnerja, medtem ko je bilo takšnih samskih moških 65 odstotkov.

Zaposlene ženske opravljajo dvojno delo, tako doma kot v službi, zaradi česar težje uskladijo partnersko in poslovno življenje. »Ženske vložijo več časa in denarja v svoj videz, opravijo več gospodinjskih del, poleg tega pa vlagajo tudi več napora pri reševanju partnerskih problemov,« pravi profesorica Emily Grundy z Univerze Essex.  Zaradi vsega naštetega so v samskem stanu bolj zadovoljne od solo moških. Z razliko od samskih moških imajo take ženske pogosto tudi več pristnih prijateljstev in živijo bolj pestro družabno življenje.

»Številne sodobne ženske se zavestno odločijo, da bodo raje samske, saj se tako počutijo srečnejše, svobodnejše ter neodvisne in sploh ne čutijo posebne potrebe po partnerski zvezi z moškim,« še ugotavlja Grundy.

Foto: @natalieallen