Sadni tart z maskarponejevo kremo

Preprosta poletna sladica brez pečenja, za ljubitelje sezonskega sadja.

Če ste med tistimi, ki v vročih poletnih dneh raje kot v kuhinji, svoj prosti čas preživljate zunaj, potem je naslednji recept kot ustvarjen za vas. Sadni tart z maskaponejevo kremo je namreč sila enostavna sladica, ki ne potrebuje pečenja, še posebej veseli pa jo bodo ljubitelji sezonskega sadja. Poskusite, ne bo vam žal!

Sestavine:

Piškotna osnova:

120 g graham keksov

6 žlic stopljenega masla

1 žlička sladkorja

170 ml sladke smetane

Krema:

220 g maskarpone sira

3 žličke sladkorja

1 žlička vaniljevega ekstrakta

jagodičevje po izbiri

Priprava:

Piškote skupaj s stopljenim maslom in sladkorjem zmeljemo v mešalniku. Dobljeno maso razporedimo po dnu okroglega pekača (premer 22 cm), naredimo rob ter dobro pritisnemo ob podlago. Pekač nato položimo v hladilnik za 1-2 uri, da se piškotna podlaga strdi. Če ne želite čakati, lahko piškotno maso za dobrih 5 minut položite tudi v pečico in pečete na 190°C, dokler ne dobi zlato rjave barve.

Za nadev najprej stepemo sladko smetano. V drugi skledi zmešamo maskarpone, sladkor in vaniljev ekstrakt, dokler ne dobimo gladke mase. Slednji nato dodamo stepeno sladko smetano in vse skupaj dobro zmešamo v enotno zmes.

S kremo premažemo piškotno osnovo in vse skupaj položimo za 1-2 uri v hladilnik, da se dobro strdi. Preden sladico postrežemo, jo po vrhu okrasimo s poljubnim jagodičevjem (jagode, borovnice, maline…). Dober tek!

Foto: chefsavvy