S takšno žensko moški ostanejo za vedno

Namig: videz pri tem nima usodne vloge.

Ah, ta neskončno zapletena ljubezen… Že od nekdaj skušamo razvozlati klobčič njenih skrivnosti, pa se zdi, da še vedno nismo kaj dosti bliže odgovoru na večno vprašanje, kaj ima on(a), česar jaz nimam. Še dobro, da imamo strokovnjake, ki nam vsake toliko časa ponudijo vsaj nekaj odgovorov na takšna in podobna ljubezenska vprašanja. Ameriški psiholog in zakonski svetovalec Seth Meyers je tako skozi svojo dolgoletno prakso, prišel do šestih ključnih kriterijev, po katerih moški izberejo žensko svojega življenja.

1. Usklajenost v spolnosti

Za moškega je zelo pomembno, da njegova sanjska ženska ustreza njegovim merilom v postelji. Pomembno mu je, na kakšen način se ženska izraža v spolnosti (kretnje, dotiki, poljubi), pri čemer sploh ni nujno, da ga v začetku spolno privlači. Če se izkaže, da se med rjuhami ne ujemata, bo moški raje izbral manj privlačno žensko, s katero pa bo imel v postelji izvrstno kemijo. Še en dokaz več, da pri moških videz ženske ne igra tako pomembne vloge, kot bi morda mislili.

2. Ljubezen se odkrije z dotikom

Za moške je dotik zelo pomemben, saj za močnejši spol velja, da z razliko od žensk precej redkeje izražajo svoja čustva skozi pogovor. Ta manko nadomestijo z dotiki. Če se ga ženska dotakne na način, ki mu ustreza, bo moški občutil popolno ravnovesje med naklonjenostjo in željo. Moški imajo radi tople in nežne ženske, ki jim dotik predstavlja naraven način izražanja čustev.

3. Vključevanje v njegovo okolje

Eno glavnih meril, po katerih moški izbere žensko svojega življenja, je njen odnos z njegovo primarno družino in prijatelji. Moški namreč svojo potencialno bodočo soprogo doživlja kot nekakšno nadaljevanje svoje primarne družine, zato mora imeti glede teh stvari zelo jasen pogled v prihodnost.

4. Skupni načrti pri ustvarjanju družine

Če želi nekonvencionalno družino, bo moški izbral žensko nekonvencionalnih pogledov na življenje. Če si po drugi strani želi tradicionalno družino s klasično poroko in dvema otrokoma, potem bo moški izbral žensko s podobnimi željami. Tako preprosto je to, pravi dr. Meyers.

5. Podoben pogled na družabno življenje

Za moškega je zelo pomembno, da ima njegova srčna izbranka podobne želje in poglede, ko gre za družabno življenje. Če je on tip, ki sobotne večere najraje preživlja pred televizorjem, potem bo želel, da ima tudi njegova draga podobne preference. Če pa ima po drugi strani on raje večerno druženje s prijatelji v najljubšem lokalu, potem bo pričakoval, da mu bo njegova draga pri tem delala družbo, ali pa mu vsaj ne bo zamerila njegovih izhodov in druženja s prijatelji.

6. Svoboda

Eden najpomembnejših kriterijev, po katerih moški izbira svojo idealno žensko, je količina svobode, ki mu jo slednja nudi v zvezi. Moškim je resnično pomembno, da imajo v zvezi trenutke samo zase, pri čemer je seveda pomembno medsebojno zaupanje. Če ima moški denimo potrebo, da enkrat na leto odide za nekaj dni na potovanje s svojimi prijatelji, to še ne pomeni, da ima namen prevarati svojo partnerko. Ženske, ki to razumejo, so moškim veliko bolj privlačne, še pravi Meyers.

Foto: imaxtree