Rožnati kavč – res samo za drzne?

Kavči in zofe v barvi letošnjega leta so prava uspešnica.

Številni notranji oblikovalci vam bodo povedali, da je kavč osrednji prostor vsakega doma. In ker je nežno rožnata (poleg svetlo modre) barva letošnjega leta, so zofe in kavči v toplih odtenkih te ženstvene barve trenutno prava uspešnica (so pač naravnost ustvarjeni za poziranje na Instagramu). Če nisi ravno samska ženska, se zdi izbira kavča ali zofe v umirjeni roza barvi, ki simbolizira zabavo, igrivost, pozitivizem in nežnost, precej drzna izbira. Mnogi se roza barvi v stanovanju načrtno izogibajo, ker se bojijo, da bo njihov dom postal podoben nekakšni Barbikini sanjski hiški. Toda nežni, pomirjujoči, rožnati odtenki se čudovito ujemajo s sivo in belo barvo ter svetlim lesom.

Zlasti s sivimi odtenki dosežemo, da prostor ne bo deloval preveč dekliško. Če k roza kavču za kontrast dodamo še dekorativne blazine, ustrezno preprogo, svetilko in klubsko mizico, dobimo zelo šik prostor, v katerem se boste počutili udobno in domače. Pa še ena stvar je zanesljiva: vaši gosti ga zagotovo ne bodo spregledali.

Kavč umirjene rožnate barve bo izgledal še posebej lepo, če ga postavite pred elegantno monokromatsko ozadje. Vprašanje je torej le, če si drznete?

Foto: Ikea/Pinterest