Romantični scenariji, ki se v resnici ne obnesejo

Če ne doživljate hollywoodske filmske pravljice, je to dober znak!

Če ne doživljaš hollywoodske filmske pravljice, je to dober znak!

Najbolj romantični scenariji iz priljubljenih hollywodskih filmov se v resničnem življenju (skoraj) nikoli ne obnesejo. In če ne želiš končati obupana in razočarana, potem pozabi na filmske ljubezenske klišeje. V nadaljevanju predstavljamo štiri najpogostejše primere, ki v filmu čudežno rodijo pravo ljubezensko romanco, v dejanskem življenju pa ne obrodijo sadov.

Ljubezenske situacije v resničnem življenju so mnogo razburljivejše kot tiste v filmu.

Dve popolnoma različni osebi

Seveda, v filmih so takšni primeri skoraj najpogostejši, zato obstaja že skoraj pravilo, da bo ljubezenska zveza med dvema popolnoma nasprotnima posameznikoma, ki imata drugačna mnenja o mnogih stvareh, drugačen pogled na svet, drugačne ambicije, drugačne prioritete, ne ujameta pa se niti v prostočasnih dejavnostih, idealna za skupno življenje in ljubečo zvezo. No, ni treba poudarjati, da se v resnici zatakne že pri tem, ko nekdo izmed partnerjev postavlja družino na prvo mesto, drugemu pa je prioriteta kariera ali solo potovanja.

Ljubezen, ki pade z neba

Nič se ne zgodi kar samo od sebe, tudi ljubezen ne. Ne predajaj se čakanju na naključja podobna iz filma Before Sunrise, ko se dva popolna tujca, ki skupaj preživita le nekaj ur vožnje na vlaku, po tem času tudi zaljubita. Kakšne so realne možnosti, da bi tujca, tudi najbolj simpatičnega, v resnici ogovorila in zapadla v dolg pogovor? V večini primerov (pre)majhne. Se pa strinjamo, da je tak primer vrhunec romantike v večini filmov.

Letališče in romantika!

No ja… V romantičnih filmih so pravzaprav letališča najidealnejša mesta za izražanje ter dokazovanje ljubezni in navsezadnje reševanje ljubezenskih težav. A se tudi vam zdi pametnejša ideja, da za ljubezen in vse kar je povezano z njo, poskrbite pred odhodom na letalo?

Ljubezen do ”prepovedanega sadeža”

Priznamo, film Love Actually je všeč tudi nam, ampak težko si predstavljamo, da bi se kaj podobnega izšlo tudi v realnem življenju. Namreč partner tvojega najboljšega prijatelja/prijateljice je zelo delikatna izbira in izmed vseh ljudi na svetu izbereš ravno najdražjo osebo svoje dolgoletne prijateljice oz. prijatelja? Nihče se ne želi zaplesti v takšno pajkovo mrežo.