Romantični filmi, ob katerih točimo krokodilje solze

Nepozabne ljubezenske zgodbe, ki se končajo s smrtjo.

Vsi imamo radi dobro ljubezensko zgodbo. Večina romantičnih filmov se običajno konča v stilu »in živela sta srečno do konca svojih dni«, toda obstajajo tudi izjeme s tragičnim koncem, ki nas privedejo do tega, da ob gledanju srce parajoče zgodbe pretakamo krokodilje solze. To so nepozabne ljubezenske zgodbe, ki se končajo s smrtjo.

Titanik (Titanic, 1997)

Je potrebno sploh še kaj dodati?

Krive so zvezde (The Fault in Our Stars, 2014)

Srce parajoča romantična drama prikazuje naključno srečanje dveh sorodnih duš, ki ob koncu prekratkega življenja doživita začetek neizmerne ljubezni. Film, ob katerem boste težko zadrževali solze, je tudi poln življenjskih lekcij, ki jih velja upoštevati.

Ob tebi (Me Before You, 2016)

Čustvena zgodba o prikupni, a raztreseni in naivni Lou (Emilia Clarke), ki mora obrniti nov list v svojem življenji. Ko izgubi fanta in službo, se zaposli na dvorcu mladega premožnega bankirja Willa (Sam Claflin), ki je v prometni nesreči povsem ohromel in se znašel v duševni stiski. Lou počasi omehča Willovo srce in med njima se spletejo nepričakovana romantična čustva.

Beležnica (The Notebook, 2004)

Drzna pripoved o strastnem razmerju med občutljivo srednješolko in svobodomiselno študentko umetnosti. Epska zgodba o ljubezni, strahu in bolečini razhoda.

Ne pozabi me (Remember Me, 2010)

Tyler (Robert Pattinson) je uporniški mladenič, ki zaradi družinske tragedije napete odnose z očetom. Nesrečni Tyler nekega dne sreča Ally (Emilie de Ravin), ki ga nepričakovano ozdravi in navdahne, tako da se počasi zaljubi vanjo in znova najde smisel svojega življenja. Toda kmalu na plan pridejo skrivnosti in v zraku je tragedija.

P.S. Ljubim te (P.S. I Love You, 2007)

Holly Kennedy (Hilary Swank) je lepa in pametna ženska, poročena z ljubeznijo svojega življenja – strastnim, zabavnim in vihravim Ircem Gerryem (Gerard Butler). Ko Gerry nekega dne nenadoma umre, postane Holly brezvoljna. Toda nekega dne začne Holly od svojega pokojnega moža prejemati pisma …

Pisani pajčolan (The Painted Veil, 2006)

Kitty (Naomi Watts) se poroči z inteligentnim, a malo dolgočasnim doktorjem biologije Walterjem (Ed Norton). Medtem ko se njen mož posveča poslu, se Kitty zaplete v ljubezensko razmerje s šarmantnim diplomatom Charliejem. Ko Walter to izve, sprejme delo v odročni kitajski vasi, kjer je izbruhnila kolera, ter s seboj odpelje tudi Kitty. Zakonca začneta tam svoj razpadajoči odnos odkrivati znova, toda tukaj se zgodba šele prav začne…

If Only (2004)

Ganljiva in netipična romantična zgodba o nadarjeni violinistki Samanthi (Jennifer Love Hewitt), ki živi v Londonu s svojim fantom Ianom (Paul Nicholls), mladim poslovnežem, ki mu je kariera pomembnejša od zveze. Par postaja vse bolj odtujen in šele tragedija Iana nauči resničnega pomena ljubezni.

Romeo + Julija (Romeo + Juliet, 1996)

Moderna različica slovite Shakespearove ljubezenske tragedije. Kljub neskončnemu sovraštvu med njunima družinama, se med Romeom in Julijo vname brezpogojna in strastna ljubezen. Konec poznate.

Podle igre (Cruel Intensions, 1999)

Ljubezen, seks, spletke, droge in tragičen konec – film z Reese Witherspoon in Ryanom Phillippom, ki sta bila takrat tudi v resničnem življenju par, ima vse to in še več.

Pokora (Atonement, 2007)

Mlada Briony ima bujno domišljijo. Zaradi vrste katastrofalnih nesporazumov obtoži Robbieja Turnerja, sina njihove gospodinje in ljubimca svoje sestre Cecilie, zločina, ki ga ni zagrešil. Ta obtožba uniči Robbiejevo in Cecilijino mlado ljubezen in dramatično spremeni tok življenja vseh udeleženih.

A Walk To Remember (2002)

Vzorna Jamie in problematični Landon sta dijaka iste šole. Njuno poznanstvo kmalu preraste v ljubezen, Landon ob Jamie postaja boljši človek, nato pa se mora soočiti z bolečo resnico, da njegova ljubljena umira.