Romantična komedija, ki slavi materinsko ljubezen

Julia Roberts in Jennifer Aniston v filmu Materinski dan.

Legendarni režiser Garry Marshall, ki je zaslužen za klasike kot so Čedno dekle, Valentinovo in Silvestrovo v New Yorku, je poskrbel za novo zabavno romantično komedijo, ki tokrat v ospredje postavlja najbolj brezpogojno – materinsko ljubezen. Film Materinski dan prinaša zvezdniško igralsko zasedbo v postavi Jennifer Aniston, Kate Hudson, Julia Roberts, Jason Sudeikis in Britt Robertson, ki nastopajo v povezanih zgodbah o ženskah, ki jih v vrtincu sreče, žalosti in ljubezni združi praznik posvečen materam.

Ločenka Sandy (Jennifer Aniston) s težavo preboleva, da jo je bivši mož zapustil zaradi veliko mlajše ljubice, ko ji pot prekriža samski oče Bradley. Z nepričakovanimi materinskimi čustvi se sooča ugledna pisateljica Miranda (Julia Roberts), ko spozna svojo hčerko Kristin, ki jo je pred davnimi leti dala v posvojitev. Kristen se za nasvete zaupa najboljši prijateljici Jesse (Kate Hudson), ki pa ima tudi sama preglavice z nepričakovanim obiskom staršev in očitnimi težavami v njunem zakonu.

Teden pred (ameriškim) praznikom, ki časti mame, nas življenja skupine močnih, ljubečih in divje nepopolnih žensk na čustven in zabaven način opominjajo, da je sleherna mama na svoj način junakinja. Praznik se bliža in vsaka od njih bo dokazala moč materinske vezi v tem očarljivem, ostroumnem in privlačnem posvetilu mamam povsod po svetu.

Materinski dan prihaja na sporede slovenskih kinematografov 5. maja.