Res lahko vsak fotografira kot profesionalni fotograf?

Ob dobrem telefonu je potrebnih le nekaj fotografskih veščin...

Fotografija je kombinacija opreme in fotografskih veščin. Še pred leti je bila teža dobre fotografije na opremi. Če si imel boljši in seveda dražji fotoaparat, si naredil boljšo fotografijo. Danes pa so nemalokrat telefoni z odličnimi kamerami izpodrinili ali pa vsaj delno zamenjali fotoaparate. Telefoni so prave male fotokamere. Trenutno vodilni v svetu mobilne fotografije je gotovo Huawei P20 Pro. Odlična kombinacija tehnične opreme s podpisom Leica in umetne inteligence, ki ‘nadomesti’ morda manj spretno fotografsko roko.

S funkcijami na osnovi umetne inteligence, ki se uporablja v najnovejših pametnih telefonih Huawei P20 in P20 Pro, se lahko uporabniki osredotočijo le na svojo domišljijo. Nova trojna kamera nudi večji senzor, svetlejše objektive Summilux, stabilizacijo slike s pomočjo umetne inteligence in 3- kratno optično in kar 5-kratno hibridno povečavo. Huawei P20 Pro odpira novo poglavje v mobilni fotografiji, rezultat pa so res neverjetne fotografije.

Kaj dela umetna inteligenca?

Umetna inteligenca, v napravah P20 in P20 Pro samodejno prepozna 19 različnih prizorov. Sem spadajo živali (psi, mačke), sončni zahodi, ognjemeti, hrana, pa tudi besedila in dokumenti. In s tem, ko prepozna objekt samodejno prilagodi nastavitve aparata s ciljem po najboljši fotografiji.

Odlični senzorji

Senzor Huawei P20 Pro se ponaša z ločljivostjo 40 milijonov slikovnih pik. Večja površina senzorja in posameznih pik pomeni, da lahko prejme več svetlobe, kar pa je najpomembnejši element vsake fotografije. V praksi to pomeni, da bo zaradi večjih slikovnih pik kakovost slike boljša tudi pri slabi svetlobi. Večji senzor omogoča uporabo višjih ISO nastavitev (občutljivost tipala), ki nato tvorijo ostre slike. Kombinacija podatkov vgrajenih senzorjev omogoča osupljive vrednosti ISO 102,400, kar je bilo do sedaj možno le z boljšimi digitalnimi fotoaparati. Huawei P20 Pro trenutno ponuja najvišjo ISO občutljivost na trgu pametnih telefonov.

Izjemno svetle leče

Objektivi so odgovorni tako za ostrino slike kot tudi za količino svetlobe, ki jo spustijo na senzor. Huawei je nadaljeval sodelovanje z Leico – vrhunskim proizvajalcem leč in P20 Pro opremil s tremi še zmogljivejšimi objektivi, vključno z dvema objektivoma Summilux, ki omogočajo različne vrste fotografij vrhunske kvalitete kot so bližnji prizori, portreti, zamegljeno ozadje – bokeh učinek. Več svetlobe zagotavlja hitrejše fotografiranje, kar odpravi tudi zamegljenost na fotografijah. Ta tehnološka dovršenost je največji adut nove serije P20.

Najboljša povečava do sedaj

Če imajo samostojni fotoaparati še vedno prednost pred pametnimi telefoni, je ta najbolj vidna v zmožnosti optične povečave. Proizvajalci pametnih telefonov so že dolgo poskušali najti način, kako jo posnemati. Do sedaj objektivi pametnega telefona niso mogli preseči 2x povečave, Huawei pa je postregel s kar 5-kratno hibridno povečavo, ki še vedno natančno izriše vse podrobnosti in hkrati ohranja jasnost majhnih elementov, kot so tekst ali zapleteni vzorci na stavbah.

Odlična stabilizacija videa

Stabilizacija je zelo pomembna za dobre video posnetke. Tudi najvišja ločljivost slike ni dovolj, če se posnetki tresejo, zato je Huawei svojo napravo P20 Pro opremil z izjemno stabilizacijo, podprto z umetno inteligenco, ki vam omogoča snemanje videoposnetkov brez stojala in vrhunske rezultate v vseh pogojih. Stabilizacija v kar 6 smereh je odlična popotnica tudi nočne fotografije, ker je zaslonka odprta dlje in Huawei P20 pro prav blesti v nočni fotografiji.

PR vsebina