Recept za srečo: Pojdite v naravo!

Popoln izgovor za čas preživet na prostem.

Da je naš čas preživet v objemu narave izjemno pomemben, se zavedamo že dolgo časa. Sedaj so to kar z dvema različnima raziskavama potrdili tudi znanstveniki.

Raziskava Univerze Birmingham v Alabami je razkrila, da so ljudje, ki v naravi vsak dan preživijo vsaj 20 minut, srečnejši in boljše volje. Osredotočili so se predvsem na parke.

V naravi se bosta izboljšala vaše fizično in mentalno zdravje. Raven stresa se bo znižala tudi, če boste le sedeli na klopci v parku ali pa se podali na lahkoten sprehod. To je nekaj kar vsi lahko storimo zase. Sama raziskava dejansko ni razkrila povezav s fizično aktivnostjo in boljšim počutjem, ampak s časom preživetim v parku.

Kako pomembna je narava za naše zdravje so potrdili tudi raziskovalci Univerze Kings College v Londonu. Z raziskavo so potrdili, da izpostavljenost drevesom, nebu in ptičjemu petju, izboljšuje splošno počutje. To še posebej velja za ljudi, ki živijo v mestih. V naravo pa bi se morali vsak dan odpraviti še posebej tisti ljudje, ki so nagnjeni k slabšemu mentalnemu zdravju.

Foto: Pinterest