Recept za Snickers cheesecake

Omamna kombinacija priljubljene čokoladice in sirčkove torte.

Ta različica cheesecakea s koščki priljubljene čokoladice Snickers je prava sladka bomba, ki jo lahko brez težav pripravijo tudi popolni kuharski amaterji. Trik je v dobrem mešanju in previdnem zlaganju slojev, najtežji del priprave pa je čakanje, da se ta božanska sladica ohladi.

SESTAVINE:

Piškotna podlaga:

150 g digestive piškotov

50 g masla

Krema:

2 žlici arašidovega masla

2 čokoladici Snickers

1 žlica medu

300 g kremastega sira

150 ml sladke smetane

Čokoladni preliv:

50 g temne čokolade

50 ml sladke smetane

PRIPRAVA:

Piškote drobno zmeljemo in zmešamo s stopljenim maslom. Zmes stresemo v pekač za torte (premer 21-23 cm) in jo s hrbtno stranjo žlice dobro pritisnemo ob dno, da naredimo enakomerno debelo piškotno podlago. Shranimo v hladilnik vsaj za pol ure.

Za kremo najprej čvrsto stepemo smetano ter ji dodamo kremni sirček, med in arašidovo maslo. Vse skupaj zmiksamo z električnim mešalnikom. Nato narežemo čokoladice na manjše koščke in jih vmešamo v kremo.

Tako pripravljeno kremo vlijemo na ohlajeno piškotno osnovo, lepo poravnamo z nožem in pekač vrnemo nazaj v hladilnik vsaj za 4 ure (najbolje pa kar čez noč, da se krema dobro strdi).

Ko je cheesecake dobro ohlajen, pripravimo preliv. Sladko smetano s koščki temne čokolade segrevamo v kozici in mešamo, dokler se čokolada ne stopi. Odstavimo in počakamo, da se preliv ohladi.

Cheesecake previdno vzamemo iz pekača za torte in ga prelijemo s čokoladnim prelivom. Postavimo v hladilnik za nekaj minutk,v tem času pa narežemo še nekaj koščkov Snickersa za dekoracijo.

Foto: handletheheat