Recept za pecivo, ki diši po najslajšem poletju

Jogurtov biskvit, sveže maline, jagode, breskve...

To je edino pecivo, ki vas bo zares napolnilo s poletno harmonijo.

To je verjetno eno izmed najpreprostejših peciv, ki nas nostalgično spomni na vsa pretekla poletja, tudi tista iz otroštva. Je sladica, ki smo se je verjetno vsi naučili pripraviti že v zgodnjem otroštvu, recept pa je tako enostaven, a izjemen, da se ga poslužujemo, ko nam primanjkuje časa za slaščičarske mojstrovine ali ko si zaželimo nekaj sočnega in hitrega v čimkrajšem možnem času.

Ste se letošnje poletje že posladkali z jogurtovim pecivom?

Sestavine za pekač 22 x 38 cm

500 g svežih jagod, očiščenih in prepolovljenih (izberite poljubno sveže, očiščeno sadje, lahko pa je tudi zamrznjeno)
3 jajca
170 g sladkorja
200 g moke
1 pecilni prašek
1 vanili sladkor
150 g jogurta
50 ml olja

Postopek

Z metlico ali električnim mešalnikom penasto umešamo jajca in sladkor. Moko presejemo s pecilnim praškom. Med mešanjem jajcem postopoma dodajamo jogurt, vanilijev sladkor, olje in moko s pecilnim praškom. Pečico predhodno segrejemo na 180 °C. Pekač namastimo ali obložimo s peki papirjem. Jagode očistimo in prepolovimo, lahko pa uporabimo tudi poljubno sveže, vloženo ali zamrznjeno sadje. Testo vlijemo v pekač, poravnamo in po vrhu razporedimo koščke sadja. V ogreti pečici pečemo 30-35 minut.

Pečeno pecivo pustimo v pekaču, da se ohladi do mlačnega. Narežemo ga na pravokotnike in razporedimo po servirnem krožniku. Po želji ga posujemo s sladkorjem v prahu.

Fotografije: Chef Darko’s Foodstyling