Recept: Slastni vegetarijanski fajitas in vrhunsko vino

Katero vino se najbolje poda lahkim poletnim zelenjavnim jedem? 

V teh vročih poletnih dneh si mnogi zaželijo prečistiti svoje telo in iz jedilnika črtajo meso in mesne jedi. Seveda mora takšno odločitev pospremiti ustrezna priprava. Hladilnik je potrebno napolniti z drugimi, beljakovinsko bogatimi, živili, ki so pomemben člen uravnotežene prehrane. Svetujemo vam, da pobrskate za enostavnimi recepti jedi, ob katerih boste zagotovo tako uživali, da mesa niti pogrešali ne boste. Tukaj je recept za slastni vegetarijanski fajitas, ob katerem se vam bodo že na pogled pocedile sline.

Sestavine:

… 1 sesekljana čebula,

… 4 žličke olivnega olja

… 4 nasekljani stroki česna,

… 2 žlički kurkume,

… 1 žlička paradižnikovega pireja,

… 400g kuhanega fižola,

… 3 bučke,

… 175g naribanega sira cheddarja,

… 1 nasekljan zeleni čili,

… 1 narezan večji koriander,

… 8 tortilij.

Postopek:

Prepražimo čebulo na 2 žlicah olivnega olja, dodamo česen in kumino ter premešamo in sestavine pokuhamo na zmernem ognju približno 1 minuto. Dodamo paradižnikov pire, fižol in nekaj žlic vode. Pogrejemo in med segrevanjem sestavine dodobra premešamo z vilicami. V ponvi ali na žar plošči popečemo bučko, narezano na kolobarje. V posodi zmešamo nariban sir, čili in koriander. Na polovico tortilje nanesemo fižolovo mešanico, nanjo položimo bučke in po njih potresimo mešanico s sirom. Tortiljo zvijemo in nato vsako tortiljo popečemo iz vseh strani, dokler se sir ne začne taliti.

Svetujemo, da poleg zelenjavnih jedi, tudi zgornje tortilje, postrežete vino Konjičan Plus iz Vinske kleti Zlati grič, ki razvaja z nežnostjo in živahnostjo ter omamnim vonjem po sadju in bezgu. Zvrst tega vina deluje polno, uravnoteženo, sveže in okusno, se, požirek za požirkom, razvija in zaokroža zanimiv karakter vina. Od 1. do 15. julija v Vinoteki Zlati grič na priljubljeno poletno vino Konjičan Plus velja posebna akcija: 5 + 1 gratis.

Foto: PR