Recept: Preprosta čokoladna torta brez moke

5 preprostih korakov za pripravo najboljše čokoladne torte.

Čokoladne sanje vsakega čokoholika

Oči vas nagovarjajo h grižljaju čokoladne torte, vaša vest pa temu močno nasprotuje? Kaj pa, če vam izdamo nekaj, kar bi si želeli vedeti že zdavnaj?

Namreč raziskovalci na univerzi Syracuse v New Yorku so odkrili, da ima čokolada, v kolikor jo redno uživamo, številne pozitivne učinke na naše zdravje, saj izboljšuje naše kognitivne zmožnosti in spomin ter abstraktno razmišljanje. Na univerzi v Tel Avivu pa so odkrili celo, da so tisti, ki vsako jutro pojedo kos čokoladne torte, bolj motivirani pri svojem delu, obenem pa celo lažje shujšajo – še posebej, če torta ne vsebuje moke.

Potrebujete še kakšen razlog, da se peke čokoladne torte po naslednjem receptu lotite že danes popoldan?

Recept za torto, ki obljublja poln in bogat čokoladen okus, njena priprava pa je tako preprosta, da se bodo peke lotili celo tisti moški, ki tega sicer niso vajeni.

Sestavine za čokoladno torto brez moke:

130 g masla
60 g nesladkanega kakava v prahu
160 g nasekljane čokolade z vsaj 50 % kakava
120 g sladkorja v prahu
5 jajc
2 čajni žlički vanilijeve arome
ščepec soli

Postopek v petih preprostih korakih:

1. Pečico segrejemo na 190 °C.
2. Medtem ko se pečica segreva, na vodni sopari raztopimo maslo in čokolado ter dodamo ščepec soli. V stopljeno zmes dodamo vanilijevo aromo in na rahlo premešamo ter ohladimo.
3. Z električnim mešalnikom penasto umešamo sladkor in jajca. V nastalo zmes vmešamo ohlajeno čokoladno zmes, ki ji na koncu vmešamo še kakav v prahu.
4. Pripravljeno testo vlijemo v pekač za torto in pečemo v pečici od 20 do 30 minut.
(5. Ohlajeno torto premažemo z najljubšo marmelado in na koncu prevlečemo s čokoladno glazuro.)

Peti korak lahko tudi izpustimo in ob rezini čokoladne torte postrežemo kepico vanilijevega sladoleda ali skodelico vroče kave.

Vir: mojacokolada.si in elle.rs