Recept: domača Milka Oreo velikanka

Slastna kombinacija najljubše mlečne čokolade in priljubljenih keksov - brez peke!

Ko sta Milka in Oreo združila moči in postregla s kremasto mlečno čokolado, obogateno s priljubljenimi piškoti, je marsikdo doživel prava čokoladna nebesa. Precej večjo različico te omamne čokoladne pregrehe pa lahko dokaj enostavno pripravite tudi v domači kuhinji. Pečice ne boste potrebovali, nekoliko bo “trpel” le zamrzovalnik. Odlična ideja tudi za novoletno zabavo!

Sestavine:

4,5 skodelice stopljene mlečne čokolade Milka

1 skodelica stopljene bele čokolade Milka

15 Oreo keksov

110 g kremastega sira (mascarpone, philadelphia)

Priprava:

Pekač obložimo s papirjem za peko.

Na dno pekača najprej vlijemo eno skodelico stopljene mlečne čokolade in postavimo v zamrzovalnik za 10 minut. Nato dodamo polovico skodelice stopljene bele čokolade in znova postavimo v zamrzovalnik za 10 minut.

V tem času pripravimo kremo. V multipraktiku zmeljemo 15 Oreo keksov in jih v skodelici zmešamo skupaj s kremastim sirom. Kremo nato enakomerno razporedimo po strjeni plasti bele čokolade. Preostanek bele čokolade enakomerno prelijemo preko kreme in pekač znova odložimo v zamrzovalnik za 10 minut. Dodamo še eno skodelico mlečne čokolade in vrnemo v zamrzovalnik.

Ko je sladica dovolj strjena, jo vzamemo iz pekača in jo za veliki finale (po želji) oblijemo še s preostankom stopljene mlečne čokolade. Vse skupaj še zadnjič odložimo v zamrzovalnik za 10 minut in razvratni posladek je pripravljen!

Foto: youtube