Razvozlaj njegov pogled in bodi pripravljena

Kaj ti moški sporoča, ko te gleda direktno v oči?

Kaj ti moški sporoča, ko te gleda direktno v oči, ko umika pogled ali ko gleda v tla?

Te gleda direktno v oči?

Spontano pozornost vedno izzove kakšen vtis ali čustvo, zato smo še naprej pozorni, saj nas zanima, kako se bo stvar razvila. V moškem, ki ti zre direktno v oči, si vzbudila veliko zanimanje in če je le pravega kova, bo do tebe tudi pristopil in se ti predstavil. Ker si mu všeč, bo naredil vse, da bo čas, ko te bo lahko opazoval, čim daljši. Tudi tvoj fant lahko poželenje izrazi z globokim pogledom. Če pa pri tem še malo pripre oči, se pripravi na akcijo!

Mršči čelo medtem, ko te gleda?

Kadar moramo o čem dobro premisliti in se hitro odločiti, pogosto namrščimo čelo, da se vzdolž njega zarišejo globoke, vzporedne gube. Enako se zgodi, kadar smo zaskrbljeni ali nas kaj teži, le da v tem primeru čelo ostane nagubano mnogo dlje. Če opaziš pri moškem dvignjene obrvi in gube, ki se razpotegnejo čez njegovo čelo ter se tam tudi zasidrajo, si lahko skoraj prepričana, da nekaj ni v redu. Lahko ga skrbijo službene zadeve, morda se je sprl s prijateljem ali pa ga teži nekaj v zvezi z vajinim odnosom. Zelo mogoč pa je tudi razlog, da le globoko premišljuje o tem, kako se bo najbolj gladko izmazal iz zagate (si ga spomnila na pomemben datum, on pa je že dogovorjen z moško družbo?).

Njegov pogled uhaja v tla …

V gibanju oči in vek prepoznavamo človekove strasti in duševne nagibe, izraz čustev, ki se kaže na obrazu, dopolnjujejo še ustnice. Toda vedno in predvsem oči so tiste, ki z močjo pogleda dajejo zaslutiti globino in jakost teh čustev. Strokovnjaki za govorico telesa ugotavljajo, da je med izražanjem vseh čustev, tako pozitivnih kot negativnih, možen pogled navzdol. Če to opaziš pri partnerju, vendar se ti ne zaupa, ga previdno povprašaj, kaj se dogaja.

Se izogiba očesnemu kontaktu?

Ti, ti, ti lažnivec!
Neodkrit človek bo pospešeno mežikal, umikal pogled in begal z očmi. Izdajalska znamenja je še toliko laže opaziti, ker se lažnivec ukvarja predvsem s tem, kar govoriči, ne pa tudi s tem, kar hkrati počne z obrazom in telesom.