Razigrano stanovanje v Tobačni

Odprt prostor z zanimivimi detajli v nekdanji tovarni cigaret v Ljubljani.

Na območju nekdanje tovarne cigaret v Ljubljani so pred leti načrtovali gradnjo megalomanskega »mesta v mestu« z več kot 500 stanovanji, a je projekt propadel. Tobačna je tako danes prostor s pestro vsebino, ki združuje ustvarjalce vseh vrst, kreativna pa so tudi stanovanja v tem napol industrijskem kompleksu. Takšno je tudi letos obnovljeno in preurejeno domovanje na vrhu stavbe, ki navduši s svojo razgibanostjo, polno nenavadnih elementov in zanimivih detajlov.

50 kvadratov veliko stanovanje, ki se razprostira čez dve etaži, je zasnovano kot odprt prostor z visokimi stropi in velikimi okni. V spodnji etaži najdemo dnevno sobo, jedilnico in kuhinjo. Slednja privabi pogled s pisano trikotno steno nad kuhinjskim pultom, podobno barvno razigrani pa so tudi stoli v jedilnici.

Kopalnica je skrita pod stopnicami, ki vodijo na drugo etažo, kjer se nahajata spalnica in domača pisarna. Bele stene in tramovi razigran prostor z industrijskimi elementi osvetlijo in ga navidezno povečajo. Da se kljub temu nahajamo v nekdanjem industrijskem kompleksu, opozarjata opečnata stena in izpostavljene cevi.

Stanovanje na izvrstni lokaciji blizu samega centra Ljubljane je na priljubljeni spletni platformi Airbnb na voljo tudi za najem.

Foto: airbnb