Razigrano skandinavsko stanovanje na Gorenjskem

Majhno domovanje v Kranjski Gori z veliko pozitivne energije.

Dvosobno stanovanje v Kranjski Gori je pred prenovo dajalo podobo tipičnega ambienta iz osemdesetih let. Ne preveč privlačno in precej utesnjeno blokovsko stanovanje je notranja oblikovalka Nina Štajner z veliko domišljije preuredila v privlačen in barvit prostor s skandinavskim pridihom.

Vsa okna so na severni strani stavbe, zato je v stanovanju primanjkovalo naravne svetlobe. Tako je bil eden glavnih ciljev pri obnovi v prostor vnesti svetlobo, svežino in mladostnost. Ker se lastniki navdušujejo nad skandinavsko estetiko in živimi barvami, so kot osnovo izbrali svetlo sivo barvo, ki so jo nato nadgradili s številnimi pisanimi dodatki. Topli pod in po meri izdelano pohištvo dajejo prostoru toploto, medtem ko vintage dodatki poskrbijo za pridih nostalgije.

Osrednji element dnevnega prostora je zagotovo kamin, na katerega se navezujeta sedežna garnitura in jedilnica. Kot kontrast sivim kuhinjskim omaricam so tukaj stoli v modri, rumeni in oranžni barvi. V dnevni sobi pa za razigranost poskrbi starinski naslonjač v oranžni barvi, ki skozi balkonsko okno ponuja lep razgled na okoliško naravo.

V spalnici prevladuje bela barva, ki poskrbi, da je prostor videti večji, kot je v resnici. Za popestritev beline pa so tukaj številni barvni dodatki in lepo urejena galerija fotografij nad posteljnim vzglavjem.

Otroško sobo z dvema posteljama popestri Ikeina komoda z oranžnimi predali, za vintage pridih pa so tukaj stare smučke (navsezadnje smo v Kranjski Gori), ki poleg dekoracije služijo tudi kot obešalnik.

Sicer majhna kopalnica s pomočjo skrbno izbranih ploščic, dobre razsvetljave in dodatkov v beli barvi, deluje večja kot je v resnici.

Končni rezultat je prikupno domovanje, prežeto z veselo, pozitivno in mladostno energijo. Najboljša stvar pri vsem pa je, da lahko ta apartma na portalu Airbnb tudi najamete in si privoščite prijetne počitnice v našem smučarskem središču.

Foto: Anže Vrabl