Prva pomoč: Kako veste, da je vaše razmerje končano?

7 znakov, da je vaše ljubezni konec.

Vznemirjenost, ki je prisotna na začetku vsake romance, s časoma mine. Vsak med nami ob sebi potrebuje nekoga, ob katerem se bo počutil ljubljenega in varnega, bo z njim delil sanje, skrivnosti, mišljenja – življenje. Če v razmerje ne bomo vlagali časa, energije in volje, bo to žal slej kot prej zamrlo. Pa veste kdaj je čas za novo zgodbo? Podajamo vam nekaj znakov, da ste prišli do zaključka…

1. Nehali ste se pogovarjati

Komunikacija je srce vsakega razmerja. Ko se eden od vaju umakne vase, preneha deliti stvari, ki ga obremenjujejo ali pa se enostavno izogiba pogovoru, je to znak, da je v vajini zvezi čas za alarm.

2. Nehali ste seksati

Spremembe na področju spolnosti so običajne v vseh razmerjih. Ko pa kvaliteta seksualnega življenja pade iz dobre 9 na ”ne spomnim se kdaj sva nazadnje seksala”, je prišel čas, da se vprašate, v katerem grmu tiči zajec. Če je vajina komunikacija še zmeraj živahna, še ni potrebno skrbeti, saj posteljno zatišje lahko prebrodite – če si tega seveda želite.

3. Dolgčas vam je

Na začetku razmerja je vse noro zabavno – zanimivi zmenki, večerje, prva druženja z vašo ali njegovo družbo in tako dalje. Ko se vse to malo umiri, ostaneta le še vidva in TV. Če vam takrat postane dolgčas, še ne pomeni, da je razmerja konec. Povejte svojemu partnerju, da potrebujete malo vznemirjenja, pa naj gre le za pica zmenek v lokalni gostilni. Če se partner ne potrudi niti za to, imate problemček.

4. Neprestano se prepirate

Prepiri so sestavni del vsake zveze – v mejah normale. Če pa se neprestano prepirate in nikakor ne pridete do zaključka ali rešitve, ste verjetno nekompatibilni.

5. Izgubili ste zanimanje

Nezanimanje je v zvezi izredno slab znak. Na začetku razmerja ste se lahko ure in ure pogovarjali o vsakodnevnih temah. Nešteto sporočil je seveda na dnevni bazi zelo težko vzdrževati dlje časa, če pa postanete nezainteresirani za vse, kar vam ima partner za povedati, se vprašajte, kaj še delate z njim.

6. Prenehali ste z nežnostmi

Si velikokrat poveste, da se imate radi? Kdaj ste se nazadnje stiskali eden k drugemu? Ga pogrešate, ko nista skupaj? Če se ne spomnite kdaj se je karkoli od naštetega nazadnje zgodilo, ni dobro. Vprašanje, ki si ga morate sedaj postaviti je – bi ga pogrešali, če z njim prekinete? Če je odgovor ne, potem je čas za razhod.

7. Prevaral vas je

Ni nemogoče ostati z nekom, ki vas je prevaral. Številnim parom je to uspelo, njihovo razmerje pa je postalo še močnejše. Vsekakor kaj takšnega ni sprejemljivo za vsakogar. Na koncu vse vodi k le enemu vprašanju – ali mu lahko ponovno zaupate? Če je vaš odgovor ne, je boljše, da ne izgubljate časa in živcev.

Foto: Pinterest