Prva čokolada samo za ženske

Nova švicarska temna čokolada, ki ublaži menstrualne krče.

Obstaja veliko načinov, kako ublažiti menstrualne krče, toda najnovejši izum švicarskega slaščičarja, je res nekaj posebnega. Marc Widmer je namreč po posebnem receptu izdelal okusno čokolado, ki naj bi pomenila pravo revolucijo za ženske. Čokolada naj bi namreč lajšala nadležne menstrualne bolečine.

Temna čokolada se imenuje Frauenmond, kar v prevodu pomeni “ženska luna”, vsebuje pa 60 odstotkov kakava in 17 različnih švicarskih zelišč, ki naj bi ženskam pomagale blažiti včasih prav neznosne bolečine pri menstruaciji. Magična čokolada naj bi prav tako izboljšala krvni pretok in vplivala na izločanje endorfinov, ki jim pravimo tudi hormoni sreče. To pomeni, da čokolada dvigne razpoloženje in hkrati pomirja.

Widmer sicer priznava, da čokolada, ki je zaenkrat na voljo samo v Švici, ni nadomestek za zdravila, kot je denimo ibuprofen, vendar pa naj bi imela številne blagodejne učinke na telo. Čeprav je 100 gramska tablica, ki stane nekaj manj kot 12 evrov, namenjena ženskam, pa jo po besedah Widmerja lahko brez skrbi uživajo tudi moški.

Foto: Frauenmond