Privoščite svojim otrokom kvalitetno nego

Majhen dotik, velika ljubezen!

Otroška koža je precej tanjša od kože odraslega, je bolj prepustna in zato veliko hitreje vsrka strupene snovi. Vsekakor je bolj ranljiva in občutljiva, se pa hkrati tudi hitreje obnavlja in zdravi. Žleze lojnice in znojnice so manj aktivne, zato sta hidrolipidni film in zaščitni kislinski plašč razmeroma šibka in posledično ne nudita zadostne zaščite pred dražečimi snovmi, alergeni, mikroorganizmi ter izsušitvijo.

Zelo pomembno je redno čiščenje otroške kože in nega s sredstvi, ki vzdržujejo blago kislo stanje njene površine (pH 5,5). S pravilno nego namreč lahko preprečimo ali vsaj izboljšamo razna vnetja, ki se pri otrocih pogosto pojavljajo.

Dejstvo, da se otroška koža razlikuje od odrasle, pa seveda upoštevajo tudi proizvajalci kozmetike pri načrtovanju varnih izdelkov za dojenčke in otroke. Kozmetični proizvodi za najmlajše so formulirani ob upoštevanju vseh zgoraj naštetih dejavnikov, zato posledično vsebujejo blažja čistilna sredstva, manjše količine dišav in imajo prilagojen pH.

Pomembno je torej, da starši posežemo po kvalitetni negi ter za svoje otroke izberemo le najboljše.

AFRODITA: Nežne formule s skrbno izbranimi naravnimi sestavinami negujejo, varujejo in razvajajo kožo dojenčkov, otrok, nosečnic ter doječih mamic.

Majhen dotik, velika ljubezen!