Privlačno majhno stanovanje z izvrstnimi rešitvami

Moderno enosobno stanovanje, ki deluje večje, kot je v resnici.

V majhnih stanovanjih je dobra zasnova ključ do prijetnega bivanja. Lep dokaz je tudi sodobno in privlačno stanovanje na Norveškem, ki se razprostira na skromnih 29 kvadratnih metrih površine. Kljub temu pa so enosobno stanovanje arhitekti uredili na način, ki omogoča vse prej kot utesnjeno bivanje. To jim je uspelo tako, da so spalni del dvignili na podest in ga na ta način vizualno ločili od kuhinje in dnevne sobe. Svetlo in zračno stanovanje z veliko lesa in nevtralnimi detajli, tako po zaslugi dobrega načrtovanja ustvarja občutek precej večjega interjerja, kot je v resnici.

Ker ima stanovanje dovolj velike strope, so v kotu osrednjega bivalnega prostora naredili podest in nanj postavili zakonsko posteljo. S tem so pod posteljo dobili dodaten prostor za shranjevanje kuhinjskih in ostalih potrebščin, podest pa služi tudi kot površina, kamor so namestili televizor.

V dnevni sobi najdemo kotno sedežno garnituro in majhno leseno klubsko mizico. Tukaj je tudi jedilna mizica z dvema stoloma in skrinjo, ki hkrati služi kot klop za sedenje.

Kuhinja je sestavljena iz belih kuhinjskih elementov s pultom iz svetlega lesa. V kuhinjskem šanku se skriva tudi pomivalni stroj, medtem ko je posoda deloma skrita v predalih pod posteljo.

Preprosta kopalnica v beli barvi ima zastekljeno tuš kabino.

Foto: Finn