Pripravite popoln matcha latte tudi doma

Matcha latte iz domače kuhinje.

Matcha latte iz domače kuhinje.

Ena najbolj priljubljenih blogerk, Ella, ki ustvarja kulinarični blog z mnogimi zdravimi recepti, Deliciously Ella, je odkrila recept za popoln, a sila preprost priljubljen napitek.

Matcha je najbolj kakovostna oblika zelenega čaja (v obliki posušenih listov), ki ga pridelujejo v senci, pred predelavo pa odstranijo tudi listne vene.

Matcho že vrsto let uporabljajo budistični menihi po dolgih seansah meditacije za izboljšanje koncentracije in zbistritev misli. S pitjem matche zaužijemo liste zelenega čaja in ne zgolj ekstraktov, kot pri drugih oblikah čaja, zato je matcha najmočnejša oblika tega napitka, zaradi odsotnosti listnih ven in stebelc pa tudi najkakovostnejša.

Matcha latte je kot nalašč za prvi jutranji napitek, ki ga lahko pripravite v nekaj minutah. Kako, preberite v nadaljevanju.

Matcha latte v domači izvedbi na najpopolnejši način.


Sestavine

1 skodelica riževega/sojinega/mandljevega mleka

pol žličke matcha v prahu

Postopek

Zagrejte mleko in matcha prah na zmernem ognju ter neprestano mešajte dokler napitek ne postane gladko penast. Postopek lahko opravite tudi na pari, a vam bo slednji način priprave vzel več časa. Po želji dodajte tudi žličko medu, v kolikor želite nekoliko slastnejšo različico zelenega napitka. Uživajte ob prvih trenutkih novega dne!